Iš likvidesnių pozicijų labiausiai brango „City Service“ akcijos – 1,32 proc., o akcijų perleista už 39 tūkst. eurų. Labiausiai pigo „Dvarčionių keramika“ akcijos – 10 proc., tačiau akcijų apyvarta siekė vos 277 eurų.

Iš likvidesnių pozicijų labiausiai pigo „Panevėžio statybos trestas“ akcijos, pigusios 5,08 proc., o akcijų apyvarta siekė 51 tūkst. eurų.

Didžiausios apimties prekyba vyko „TEO“ bei „Invalda“ akcijomis, kurių perleista atitinkamai už 65 ir 64 tūkst. eurų, o akcijos pigo atitinkamai 0,49 ir 0,94 proc. Kitų akcijų apyvarta neperžengė 60 tūkst. eurų ribos.

Nors Talino akcijų biržoje taip pat vyravo neigiamos nuotaikos, bet biržos indeksas sumažėjo mažiausiai iš Baltijos biržos indeksų – 0,23 proc. iki 568,45 punkto, o bendra apyvarta siekė 505 tūkst. eurų ir buvo didžiausia tarp Baltijos biržų.

Pigusių akcijų buvo dvigubai daugiau nei brangusių. Aktyviausia prekyba vyko „Talinkk Grupp“ bei „Olympic Entertainment Group“ akcijomis, kurių perleista atitinkamai už 209 ir 109 tūkst. eurų, o akcijos pigo atitinkamai 0,32 ir 1,48 proc. Kitų akcijų apyvarta neperkopė 100 tūkst. eurų. Labiausiai brango „Ekspress Grupp“ akcijos – 11,88 proc, o akcijų apyvarta nebuvo didelė ir siekė 1,4 tūkst. eurų. Labiausiai pigo „Baltika“ akcijos – 2,28 proc., o akcijų perleista už 20 tūkst. eurų.

Antradienį Rygos akcijų biržos indekso neigiamas pokytis buvo didžiausias tarp Baltijos biržų ir siekė 1,39 proc. iki 389,01 punkto, o bendra apyvarta siekė vos 49 tūkst. latų ir buvo mažiausia tarp visų Baltijos biržų. Tradiciškai didžiausios apimties prekyba vyko „Olainfarm“ akcijomis, kurių perleista už 18 tūkst. latų, o akcijos pigo 1,44 proc.

Didžiausiu teigiamu akcijų kainos pokyčiu išsiskyrė „Ditton pievadkezu rupnica“ akcijos, pabrangusios net 20,42 proc. Ir vėl brango „Kurzemes atslega 1“ akcijos, šįkart – 4,23 proc., o akcijų apyvarta siekė daugiau 5 tūkst. latų. Pastaruoju metu šias akcijas rinkoje aktyviai supirkinėja Vokietijos bendrovė „SCI AG“. Labiausiai pigo „Valmieras Stiklas Skiedra“ akcijos – 8,96 proc.

Vakar paskelbti „Rokiškio sūrio“ konsoliduoti rugpjūčio mėn. pardavimai sudarė 69,1 mln. Lt ir buvo 29,9 proc. didesni nei prieš metus. Toks rezultatas turėjo nudžiuginti investuotojus, nes pardavimų pajamos yra didžiausios nuo 2008 m. rugpjūčio mėn. Be to, smagu, kad pajamos išaugo net ir krintant pieno produktų kainoms eksporto rinkose, o tai kalba apie didesnes pardavimų apimtis.

Tiesa, sudėtingiau kalbėti apie galimą bendrovės III ketv. pelningumą, nes žaliavinio pieno kaina kol kas yra apie 15 proc. didesnė nei prieš metus, o pieno produktų kainos aukštesnės apie 10 proc., todėl sunkoka tikėtis didesnio nei praėjusiais metais pelningumo lygio. Visgi atsižvelgiant į tai, kad praėjusiais metais pelningumas buvo labai aukštas, pakartotas praėjusių metų rezultatas būtų vertintinas teigiamai.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją