Kaip jau tapę įprasta, aktyviai prekiauta ir Ūkio banko akcijomis, kurių perleista už 48 tūkst. eurų. Antradienio prekybos sesijos metu šio banko akcijos fiksavo 1,15 % neigiamą korekciją.

Taip pat kiek aktyviau prekiaujama buvo ir bendrovės „Snaigė“ vertybiniais popieriais. Šių buvo perleista už 31 tūkst. eurų o akcijos kaina koregavosi 0,77 procento. Kainos korekcija buvo fiksuota nepaisant to, jog pirmadienį po prekybos buvo paskelbta apie sėkmingai užbaigtą pardavimo sandorį tarp Rusijos šaldytuvų gamintojos „Polair“ bei keturių gamyklą valdančių fondų už fiksuotą 0,5397 eur kainą.

Antradienį Talino akcijų biržos apyvarta siekė 531 tūkst. eurų, o Talino indeksas sumažėjo 0,86 proc. Verta pabrėžti, kad net 318 tūkst. eurų apyvarta buvo sudaryta tiesioginiais sandoriais.

Aktyviausiai buvo prekiauta bendrovės „Silvano Fashion Group“ vertybiniais popieriais. Šių buvo perleista net už 241 tūkst. eurų, kas sudarė beveik pusę visos biržos apyvartos. Tačiau verta paminėti, jog net 232 tūkst. eurų buvo perleista tiesioginių sandorių pagalba.

Taip pat aktyviau buvo prekiauta ir bendrovės „Olympic Entertainment Group“ vertybiniais popieriais kurių kaina koregavosi 0,87 proc iki 1,14 euro, akcijų buvo perleista už 125 tūkst. eurų.

Rygos akcijų biržos indeksas sumažėjo 0,98 proc. iki 374,93 punkto, o bendra biržos apyvarta sudarė 25 tūkst. latų. Jau tampa įprasta, jog aktyviausiai prekiauta „Olainfarm“ akcijomis, kurių perleista už 15 tūkst. latų, o akcijų kaina sumažėjo 0,7 proc. iki 2,403 lato. Šią bendrovę, ko gero galima būtų pradėti vadinti rinkos „flagmanu“. Daugiau jokios kitos bendrovės vertybinių popierių nebuvo perleista už daugiau kaip 3 tūkst. latų.

Vakar pranešta, kad keturi investiciniai fondai perleido 44,4 proc. „Snaigės“ akcijų paketą UAB „Alvora“, kuri yra susijusi su didžiausia Rusijos šaldymo įrangos gamintoja „Polair“.

Tiesa, ši bendrovė įgis dar 15,4 proc. „Snaigės“ akcijų iš tų pačių fondų iki gruodžio mėn. 26 d., kai perves pinigus ir už šias akcijas, tad po vidų akcijų perdavimo iš viso valdys apie 59,8 proc. „Snaigės“. Nuo vakar prasidėjo ir 20-dienų laikotarpis per kurį UAB „Alvora“ turės pateikti privalomą oficialų pasiūlyti supirkti likusias akcijas iš smulkiųjų už kainą, ne mažesnę nei 0,5397 euro.

Tikėtina, kad dalyvaujančiųjų pasiūlyme skaičius bus gausus, nes rusų pasiūlyta kaina atrodo pakankamai patraukli. Tai, kaip rusų bendrovė sieks gaivinti „Snaigę“, paaiškės rytoj, tačiau akivaizdu, kad „Polair“ turi ganėtinai didelių tikslų Alytuje.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją