Biržos apyvarta siekė 2,9 mln. eurų, o sandorių įvykdyta net 3939.

Rinkoje pigo visos akcijos, kuriomis prekiauta, išskyrus „TEO“ ir „Linas Agro“ akcijas bei „Snoras“ privilegijuotas akcijas. „TEO“ akcijų apyvarta buvo didžiausia iš visų ir siekė 564 tūkst. eurų, o akcijos brango labiausiai biržoje – 3,08 proc.

Iš likvidesnių akcijų labiausiai pigo „Agrowill“ bei „LESTO“ akcijos, pigusios atitinkamai net 11,34 ir 7,77 proc., o akcijų apyvarta siekė atitinkamai 77 ir 109 tūkst. eurų. Dauguma akcijų, kuriomis prekiauta pigo 4-10 proc. ribose. Taip pat aktyviau prekiauta „Invalda“ akcijomis, kurių perleista už 362 tūkst. eurų, o akcijos pigo 6,97 proc.

„Apranga“, „Ūkio bankas“ bei „Panevėžio statybos trestas“ akcijų apyvarta taip pat perlipo 200 tūkst. eurų ribą.

Talino biržoje nuotaikos buvo panašios kaip ir kitose biržose. Biržos indeksas per paskutinę prekybos savaitę sumažėjo labiausiai tarp visų Baltijos biržų – net 15,94 proc., o antradienį pigo 2,98 iki 568,85 punkto. Didžioji dalis akcijų pigo, o bendra biržos apyvarta buvo siekė net 3,7 mln. eurų ir buvo didžiausia tarp Baltijos biržų.

Didžiausiu akcijų kainos kilimu išsiskyrė pirmadienį labiausiai pigusios „Baltika“ akcijos, brangusios net 10,53 proc., o apyvarta siekė 134 tūkst. eurų. Didžiausios apimties prekyba vyko „Silvano Fashion Group“ akcijas, kurių perleista net už 894 tūkst. eurų, o akcijos brango 0,37 proc. Bendrovė pirmadienio vėlyvą vakarą paskelbė labai puikius pusmečio rezultatus.

Rygos biržoje akcijų prekyba vyko kaip ir kitose Baltijos biržose. Biržos indeksas sumažėjo taip pat šeštą prekybos sesiją, šįkart 2,74 proc. iki 387,66 punkto. Per savaitę Rygos biržos indeksas sumažėjo mažiausiai iš visų Baltijos biržų – 10,86 proc. Biržos apyvarta siekė 210 tūkst. latų. Labiausiai pigo „Kurzemes CMAS“ akcijos – net 25,67 proc., o akcijų apyvarta siekė beveik 3 tūkst. latų. Taip pat aktyviau išpardavinėtos „Kurzemes atslega 1“ bei „Daugavpils Lokomotivju remonta rupnica“ akcijos, pigusios atitinkamai 13,04 ir 12,36 proc.

Šiandien „Silvano Fashion Group” (SFGAT) pranešė 2011 m. II ketv. finansinius rezultatus, kurie turėjo nudžiuginti investuotojus. Bendrovės konsoliduotos pajamos sudarė 30,7 mln. eurų (15,1 proc. daugiau nei prieš metus), EBITDA siekė 12,5 mln. eurų (91,1 proc. daugiau) ir grynasis pelnas sudarė 15,6 mln. eurų (323 proc. daugiau). Pagrindiniai du veiksniai, lėmę geresnius rezultatus – vis dar stipriai augantys pardavimai Rusijoje bei Baltarusijos rublio vertės sumažėjimas. Reiktų pastebėti, kad moteriško apatinio trikotažo pardavimai Rusijoje 2011 m. II ketv. buvo 27,8 proc. didesni nei prieš metus.

Apskritai, vis dar didėjo parduotuvių, veikiančių „Milavitsa“ vardu ir kurias valdė prekybos partneriai, skaičius. Iš viso nuo metų pradžios buvo atidaryta 31-a tokia parduotuvė ir bendras jų skaičius dabar siekia 379. Pardavimai Baltarusijoje II ketv. buvo kiek mažesni nei prieš metus, o tam įtakos turėjo prastesnės ekonominės sąlygos bei Baltarusijos rublio devalvavimas šioje šalyje.

Įmonės pasiektas bendrasis pelningumas 2011 m. II ketv. siekė net 54 proc., kai ankstesniais ketvirčiais jis siekdavo apie 40 proc. Tai, kad Baltarusijos rublio vertė smarkiai krito per II ketv., leido stipriai smukti sąnaudoms, išreikštoms eurais, nes įmonė daugiausia produkcijos pagamina būtent šioje valstybėje. Dėl šalies valiutos devalvacijos įmonė gavo 14,8 mln. eurų pelno. Įmonė tikisi, kad Baltarusijos rublio devalvavimas turės teigiamą įtaką pelningumui ir ateinančiais ketvirčiais.

„Panevėžio Statybos Trestas” (PTR1L) pranešė apie jos dukterinės įmonės gautą 74 mln. Lt vertės kino teatro rekonstrukcijos projektą. Šis projektas yra antras pagal dydį po „Akmenės cemento” naujo cecho statybos šiemet gautas bendrovės užsakymas. Žinoma, projekto pelningumą prognozuoti sudėtinga, tačiau didesnis darbų užsakymų portfelis net ir su mažesniu pelningumu turėtų leisti didinti įmonės bendrą pelną artimiausiais ketvirčiais.

Šaltinis
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją