Šios akcijos pabrango 0,32 proc. „Aprangos“ akcijų buvo perleista už 46 tūkst. eurų, o akcijų kaina išliko nepakitusi. Labiausiai brango neaktyviai prekiautos „Pieno žvaigždžių“ akcijos – 3,33 proc. Kitos akcijos brango mažiau nei 1 proc. Labiausiai pigo „City Service“ akcijos – 1,64 proc. Šių akcijų buvo perleista už 24 tūkst. eurų. Po liepos 1 dienos pardavėjai yra aktyvesni nei pirkėjai prekyboje šiomis akcijomis.

Talino akcijų biržos indeksas pakilo nežymiai – 0,04 proc. Ketvirtadienį Estijos investuotojai nebuvo aktyvūs, nes bendra biržos dienos apyvarta tesiekė 115 tūkst. eurų, o brangusių bei pigusių akcijų skaičius buvo vienodas. Aktyviausiai prekiauta „Silvano Fashion Group“ akcijomis – už 36 tūkst. eurų, o šių akcijų kaina išaugo 0,3 proc. 10 tūkst. eurų apyvartą viršijo dar prekyba „Olympic Entertainment Group“, „Harju Elekter“ ir „Tallinna Vesi“ akcijomis.

Labiausiai brango vienos iš mažiausiai likvidžių akcijų Taline – „Trigon Property Development“. Šių akcijų teigiamas pokytis siekė 15,12 proc. Labiausiai pigo „Ekspress Grupp“ akcijos – 2,45 proc. Daugiau akcijų, kurios pigo didesniu nei 1 proc., nebuvo.

Rygoje prekyba vėl grįžo į įprastines vėžes. Iš viso akcijų buvo suprekiauta už 13 tūkst. latų. Pagrindinio indekso reikšmė sumažėjo 1,3 proc. Tą atspindi situacija, kai brango tik „Grindeks“ akcijos – 0,89 proc. Iš pigusių akcijų išsiskyrė „Latvijas kugnieciba“ akcijos – 6,55 proc. Aktyviausiai buvo prekiauta „Latvijas Gaze“ ir „Olainfarm“ akcijomis, kurių buvo perleista už 5 ir 3,7 tūkst. latų.

Pasibaigus 2012 m. II ketv. Lietuvos bankai pradeda skelbti praėjusio ketvirčio finansinius rezultatus. Pavyzdžiui, šiandien apie uždirbtą 33,6 mln. Lt arba 2,4 karto didesnį nei prieš metus grynąjį pelną paskelbė DNB bankas. Anot spaudos pranešimo, banko pelnas augo tiek dėl visų pagrindinių pajamų padidėjimo, tiek ir dėl mažesnių atidėjinių pagerėjus paskolų kokybei.

Priminsime, kad jau ateinančią savaitę (ketvirtadienį) II ketv. finansinį rezultatą skelbs Šiaulių bankas. Ūkio bankas preliminarų pelną skelbs šiek tiek vėliau. Tikėtina, kad Šiaulių banko grynasis pelnas bus šiek didesnis prieš metus, bet vargu ar išlips aukščiau 4 mln. Lt ribos. Banko paskolų portfelis veikiausiai per ketvirtį liko nepasikeitęs, o indėlių suma šiek tiek padidėjo. Grynoji palūkanų marža per ketvirtį turėjo sumažėti, bet vis vien leisti grynosios palūkanų pajamoms būti didesnėms nei 2011 m. II ketv. Atidėjinių blogoms paskoloms sąnaudos neturėjo ženkliau pasikeisti. Atsižvelgus į tai, kad akcijos kaina jau ganėtinai ilgai laikosi ties 0,24 eurų riba, galima teigti, kad surastas ganėtinai stiprus palaikymo lygis. Jeigu rezultatai iš tikro būtų geresni nei prieš metus, tai galėtų kiek padidinti susidomėjimą šio banko akcijomis.

Šaltinis
Temos
Investicinis bankas "Finasta“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją