„Linas Agro Group“ pozicijoje vis labiau jaučiamas pardavėjų spaudimas – šiandien kaina koregavosi 1,4 proc. „Lietuvos dujos“ prieš pat prekybos biržoje uždarymą paskelbė apie siūlymą mokėti 0,134 euro akcijai dividendus, vertybinių popierių kaina šoktelėjo 2,34 proc.

„Agrowill Group“ akcijų vertė vėl susitraukė – neigiamas pokytis siekė 5,79 proc. Pigo ir „Teo“ bei Šiaulių banko akcijos, atitinkamai 0,49 proc. ir 0,72 proc. Investuotojai pirko „City Service“ vertybinius popierius, jų kaina ūgtelėjo 0,49 proc. Tikimasi, jog įmonei pavyks sėkmingai plėtoti veiklą Lenkijoje.

„Vilkyškių pieninės“ akcijos brango 1,44 proc., „Rokiškio sūrio“ vertybinių popierių kaina išliko nepakitusi, „Žemaitijos pieno“ akcijos pigo 1,88 proc., „Rokiškio sūrio“ – 0,63 proc. „Lesto“ vertybinių popierių kaina pasistiebė 0,47 proc. – investuotojai tikisi solidžių dividendų.

Talino biržos apyvarta buvo kiek didesnė nei Vilniaus ir siekė 433 tūkst. eurų, tačiau sandorių buvo daug mažiau; biržos indeksas ūgtelėjo 0,6 proc. Prekyba „Olympic Entertainment Group“ akcijomis baigėsi ties 1,97 euro lygiu. Šiandien bendrovė turėtų pateikti audituotą metinę informaciją. „Silvano Fashion Group“, „Tallink Grupp“ ir „Tallinna Vesi“ vertybinių popierių kaina nekito. Dėl naujienų trūkumo didesnių kainų svyravimų nesulaukėme. „Tallinna Kaubamaja“ akcijos brango 0,82 proc., „Baltika“ – 0,68 proc.

Rygos biržoje akcijų perleista už 50 tūkst. latų, dvejoms brangusioms akcijoms teko viena pigusi. Įprastai daugiausia dėmesio sulaukė „Olainfarm“ – bendrovės vertybiniai popieriai prekybos pradžioje buvo kiek atpigę, todėl investuotojai pasinaudojo proga pasipildyti portfelius šiomis akcijomis; prekyba baigėsi su 1,05 proc. teigiamu pokyčiu. „Grindeks“ vertybinių popierių kaina nekito. „Daugavpils Lokomotivju Remonta Rūpnica“ šaukia akcininkų susirinkimą balandžio 29 d., o „Kurzemes Atslega 1“ – balandžio 26 d.

Įmonių naujienos

Antradienį „Lietuvos dujų“ valdyba paskelbė visuotinio akcininkų susirinkimo projektų punktus, iš kurių svarbiausias yra dividendų už praėjusių metų klausimas. Įmonė siūlo išmokėti 217 mln. Lt dividendų už 2012 m., o tai sudarytų 0,134 euro vienai akcijai. Primintina, kad įmonė jau anksčiau buvo pranešusi, kad 160 mln. Lt bus pervesta iš kitų rezervų ir paskirstyta dividendais.

Kaip ir buvo galima tikėtis, įmonė taip pat nori išmokėti 57 mln. Lt dividendų iš praėjusių metų grynojo pelno. Ši dalis sudaro 75 proc. nuo praėjusių metų grynojo pelno, arba tiek, kiek ir anksčiau išmokėdavo įmonė. Įmonės didesnis nei įprastai dividendų išsimokėjimas yra logiškas, nes pagrindiniai akcininkai nori išsitraukti daugiau lėšų iš šios įmonės prieš jos veiklų atskyrimą. Pagal paskelbtus siūlomus dividendus, pajamingumas sudaro 19 proc. Tikėtina, kad akcijos kaina dar paaugs.