Vakar paskelbta, kad birželio mėnesį ISM gamybos sektoriaus pasitikėjimo rodiklis, palyginti su gegužės mėnesiu, beveik nepakito (55,3 punkto) ir toliau signalizuoja sparčią gamybos sektoriaus plėtrą. Prie optimistinių pasaulio nuotaikų prisidėjo ir vakar paskelbti Kinijoje gamybos sektoriaus pasitikėjimo rodikliai, rodantys sektoriaus plėtrą. Tuo tarpu kredito reitingų agentūra „Standart&Poor‘s“ paskelbė, kad gali pakeisti Argentinos reitingą iš CCC į nemokios (D), jeigu per artimiausią mėnesį Argentina nesumokės 539 mln. JAV dolerių palūkanų. Vertinant bendrai, rinkos dalyviai lūkuriuos rytdienos ECB susitikimo ir svarbių JAV darbo rinkos duomenų.

OMX Baltic Benchmark indekso reikšmė kilstelėjo 0,22 procento. Vakarykštės prekybos metu bendrovės pažėrė naujienų. „Panevėžio statybos trestas“ (0 proc., 13 tūkst. eurų apyvarta) per biržą paskelbė, kad  su Klaipėdos universitetu pasirašė bendrabučio projektavimo ir statybos darbų sutartį, kurios vertė 10 mln. litų. „Apranga“ ir „Baltika“ pranešė birželio mėnesio pardavimo rezultatus, o svarbiausia naujiena neabejotinai tapo „Lietuvos dujų“ valdybos siūlymas akcininkams išmokėti dividendus.

„Aprangos“ (+0,76 proc., 29 tūkst. eurų) pardavimo apimtys birželį siekė 50,5 mln. litų arba buvo 18,4 proc. didesnės palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus. Tai reiškia, kad bendrovės apyvarta pirmąjį metų pusmetį buvo 10,6 proc. didesnė negu pernai sausį-birželį. Pasak „Aprangos“ vadovo R. Pervenecko, birželio rezultatas kompensavo kiek prastesnius balandžio ir gegužės mėnesiu pardavimus ir dabar „Aprangos“ grupė prognozuojamą apyvartą viršija keliais procentais. Nepaisant to, šių metų planų „Apranga“ neketina keisti. Tuo tarpu „Baltikos“ (-2,44 proc., 3 tūkst. eurų) rezultatai gerokai prastesni – birželį, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, parduota 2 proc. mažiau. Vertinant bendrai, pusmečio pajamos yra 3 proc. didesnės.

Pasikeitus „Lietuvos dujų“ (+7,06 proc., 51 tūkst. eurų apyvarta) valdybai naujienų ilgai laukti nereikėjo. Vakar paskelbta, kad „Lietuvos dujos“ dividendams ketina skirti visą paskirstytiną 2013 metų pelną, t. y. 53,28 mln. litų, arba po 18,3 cento už akciją. Analitikai tikėjosi tokio sprendimo, tačiau smulkieji akcininkai, regis, to nelaukė, ką parodė 7,06 proc. kainos šuolis. Vakarykštėmis kainomis dividendų pajamingumas siekia 9 procentus. Dėl dividendų mokėjimo bus sprendžiama liepos 22 dieną vyksiančiame bendrovės akcininkų susirinkime. Lūkesčiai, kad ir „Amber Grid“ valdyba pasiūlys akcininkams pritarti klausimui dėl dividendų išmokėjimo 2,36 proc. pabrangino AMG1L akcijas, tiesa, apyvarta buvo nedidelė (9 tūkst. eurų).