1. Patikimas kelionių partneris gali padėti sukurti kelionių politiką – kelionių užsakymo taisykles – padedančias taupyti. Profesionaliai parengta kelionių politika gali padėti sutaupyti iki 20 proc. verslo kelionių kaštų.

2. Sudarant kelionių išlaidų biudžetą, reikia įvertinti ne tik kiek kainuoja skrydžiai, viešbučiai, bet ir išlaidas taksi, reprezentaciniams susitikimams, vakarienėms. Taip pat – kiek išleidžiama dienpinigiams.

3. Norint išvengti nenumatytų kelionių išlaidų būtina įsigyti kelionių draudimą.

4. Siekiant užtikrinti kelionių saugumą bei galimybes operatyviai reaguoti „force majeur“ aplinkybėmis, pravartu naudotis korporatyviniais kelionių planavimo įrankiais, leidžiančiais matyti kur kelionės metu yra įmonės darbuotojai. Šie įrankiai leidžia ne tik nustatyti keliavimo taisykles, numatyti konkrečiai kelionei skiriamą biudžetą bei kontroliuoti jo panaudojimą, bet ir suteikia galimybę analizuoti buvusias ir būsimas keliones.

5. Suteikdami 24/7 prieigą prie kelionių rezervavimo informacijos, Online kelionių planavimo įrankiai leidžia keliautojams planuoti keliones jiems patogiu laiku. Be to, duomenys patogiai sinchronizuojami su įvairiais kalendoriais ir aplikacijomis. Tai taupo laiką, o kartu – ir kaštus.

6. Verslo kelionių paslaugas teikiančios profesionalios agentūros disponuoja informacija apie lojalumo programas, viešbučių ar aviakompanijų taikomas nuolaidas bei specialius pasiūlymus – tai irgi padeda sutaupyti. Kai kuriais atvejais – net iki 30%.

7. Skaičiuojama, kad tinkamai naudojantis aviakompanijų, viešbučių lojalumo programomis galima sutaupyti iki 10% verslo kelionių išlaidų.

8. Sutelkiant kelionių užsakymus vienose rankose, įgyjama didesnė derybinė galia, ir atitinkamai, galima tikėtis didesnių nuolaidų.

9. Kelionių agentūra gali patarti kaip suderinti keliautojo asmeninius keliavimo poreikius bei įmonės keliavimo taisykles, užtikrinti, kad finansiniai atsiskaitymai už jūsų kelionių paslaugas būtų skaidrūs ir aiškūs.

10. Galiausiai, kelionių partneris gali pateikti ataskaitas apie verslo kelionių biudžeto valdymą. Pastovi verslo kelionių kaštų analizė taip pat padeda kontroliuoti ir taupyti išlaidas verslo kelionėms bei stiprina pozicijas derybose su tiekėjais. Ir žinoma, padeda planuoti ateities verslo kelionių biudžetą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)