Po vasaros – darbo rinkoje suaktyvėjimas

Kiekvienais metais darbuotojų samda, o ypač aukščiausio lygio vadovų paieškos rugsėjo pradžioje tampa gerokai aktyvesnės, o tai suteikia naujų galimybių norintiems keisti darbą, koptelėti dar vienu karjeros laipteliu aukštyn ar išbandyti save naujose srityse. Su išimtimi viešbučių, restoranų ir kavinių sektoriumi, kuris po vasaros aprimsta, šis suaktyvėjimas rudenį juntamas praktiškai visose kitose verslo srityse – ypatingai prekybos ir paslaugų.

Maža to, šį rudenį vadovų darbo rinkoje galima tikėtis dar didesnio po vasarinio suaktyvėjimo nei ankstesniais metais. Vadovų ir kitų aukšto lygio specialistų poreikis Lietuvoje jau kurį laiką auga. Šį augimą lemia verslų plėtra ir investicijos. Lietuvos bei užsienio įmonės mūsų šalyje atidarinėja naujus padalinius, plečiasi į naujas eksporto rinkas. Taip pat steigiasi ir nemažai naujų bendrovių, perspektyvių startuolių. Visiems jiems reikia kompetentingų specialistų, vadovų, gebančių sėkmingai vesti verslą į priekį.

Auga ne tik vadovų poreikis, bet ir jiems keliami reikalavimai. Vis dažniau ieškoma specifinės patirties ar išsilavinimą turinčių, mokslus užsienyje baigusių specialistų. Tokius reikalavimus atitinkančių profesionalų karjeros perspektyvos yra itin geros, o darbdaviams dėl jų reikia gerokai pasistengti.

Naujų vėjų įneš fintech sektoriaus augimas

Tiesa, kai kurių sričių specialistams rudeninės permainos gali būti ne tiek pasirinkimas, kiek būtinybė, nulemta poslinkių jų atstovaujamame sektoriuje. Pavyzdžiui, finansų srities profesionalams pastaruoju metu mažėja karjeros galimybių tradicinėje bankininkystėje. Kai kuriems bankams mūsų šalyje mažinant veiklos apimtis ar net ir visai traukiantis iš Lietuvos rinkos daliai šios srities specialistų reikia planuoti karjeros posūkius.

Gera žinia šiems darbuotojams yra ta, kad Lietuva vis labiau įsitvirtina kaip tarptautinis finansų technologijų verslų centras. Fintech įmonėms veikti mūsų šalyje sąlygos tampa vis palankesnės, o tuo naudojasi čia besikuriantys startuoliai, siūlantys inovatyvias paslaugas ir produktus finansų srityje. Be abejo, šioms bendrovėms taip pat reikalingi aukšto lygio finansų specialistai bei patirties finansų pasaulyje turintys vadovai, kuriuos šios įmonės pasistengs pritraukti iš tradicinio finansų sektoriaus.

Karjeros pokyčiams palankus metas – iki lapkričio vidurio

Fintech sektoriaus augimas į darbo rinką šį rudenį neabejotinai įneš papildomo aktyvumo, o tai norintiems išbandyti save naujose srityse atvers daugiau galimybių.

Po vasaros pabaigos stebimas darbo rinkos suaktyvėjimas paprastai tęsiasi maždaug iki lapkričio vidurio, kuomet visi pamažu ima gyventi metų pabaigos nuotaikomis ir svarbius sprendimus jau yra linkę atidėti kitiems metams. Dėl to norintys išnaudoti rudeninį sujudimą darbo rinkoje turėtų ilgai nedelsti ir pasitikti naujus iššūkius jau dabar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją