Šiuo atveju noriu priminti ponui V. Sutkui, kad „RB Rail“ yra visų trijų šalių bendra įmonė, kurioje kiekvienai šaliai priklauso 1/3 dalis.

Įmonės Tarybos sudėtyje yra visų trijų šalių deleguoti atstovai. Tarybos valdymas įgyvendinamas rotacijos principu. Šiais metais už tarybos valdymą atsakingi lietuviai.

Įmonė vadovas buvo išrinkta tarptautiniame konkurse, kurioje kandidatai buvo iš visų trijų šalių.

Sutinku su ponu V. Sutkumi, kad „RB Rail“ iš tikrųjų yra labai svarbus strateginis Baltijos šalių ir Europos projektas ir būtent todėl visos trys šalys įsteigė „RB Rail“ bendrą įmonę, kad užtikrintų vieningą projekto vadybą, suderinamumą ir skaidrią finansinių srautų priežiūrą.

Šiuo atveju svarbu yra suvokti ir tai, kad 85 proc. finansavimo yra ES pinigai.

Kalbant apie verslo aplinką noriu priminti, kad Latvija ir Lietuva ekonominiame bendradarbiavime yra partneriai numeris vienas ir mes galime didžiuotis labai sėkmingu abiejų šalių įmonių bendradarbiavimu, reikšmingomis investicijomis, bendromis įmonėmis, plačia prekyba, kooperacija aptarnavimo sferoje ir pan.

Taip pat šiuo atveju noriu pabrėžti, kad ir Latvija, ir Estija yra priimtos į OECD ir jos atitinka šios organizacijos aukščiausius standartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)