Registrų centro (RC) duomenimis, nauji savininkai nuosavybę į Užupio g. 30 adresu esančius objektus įregistravo balandžio 23 dieną. Kompleksą sudaro keli gyvenamosios paskirties pastatai, iš kurių vienas – su kavinės patalpomis.

Žemės sklypo, kurio plotas 0,15 ha, nuosavybė tebepriklauso Zuokams (40,8 proc.) ir valstybei, rodo RC duomenys.

Artūras Zuokas patvirtina, kad turtą pardavė UAB „BNA grupė“, kuriai namas priklauso. A. Zuokas yra pagrindinis šios įmonės akcininkas, kiti akcininkai – Gytis Trinkūnas ir Lietuvos sporto draugija „Žalgiris“.

„Įmonės sprendimas – įmonė pardavė visą pastatą. Kompleksą sudaro pastatas ir patalpos. „BNA grupė“ pardavė visas patalpas ir pastatą su patalpų dalimis. Sprendimas paprastas – įmonė taip nusprendė, ir tiek. Negalėčiau komentuoti, toks įmonės sprendimas“, – paaiškina A. Zuokas.

Registrų centro duomenimis, Užupio g. 30 adresu įregistruoti 3 pastatai, 5 gyvenamosios patalpos ir 1 administracinės patalpos.

A. Zuokas patikino, kad ir pats išsikels iš pastato ir ieškos naujos gyvenamosios vietos: „Šiuo atveju man teks kraustytis kažkur kitur gyventi.“
Artūras Zuokas

Gautas lėšas įmonė, anot A. Zuoko, naudos investicijoms į jo verslo valdomą vyninę „Zenoteca“.

„Be abejo, įmonė turi plėtros, investicijų planų: plečia savo „Zenotecą“, specializuoto vyno ir italų maisto parduotuvių tinklą. Kaip tik dabar yra sudaryta sutartis su vienu aukštos kokybės produktų partneriu Italijoje. Tai, be abejonės, bus plėtra“, – sako A. Zuokas.

Jis paaiškina, kad NT objekto pardavimas užtruko nuo praėjusių metų pabaigos.

„Zenoteca“ priklauso vienam iš A. Zuoko verslų – bendrovei „BNA Ergo“. Praėjusių metų pabaigoje sostinės savivaldybė „BNA Ergo“ išdavė licencijas prekiauti alkoholiu Užupio g. 30 – ten pat, kur su šeima gyvena meras.

„Delfi“ 2019 m. aprašė Zuokų skyrybų bylą, kurioje atskleistas šeimos valdytas turtas.

Tuomet A. Zuokienė prašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones jos su vyru sukauptam turtui.

Teismo buvo prašyta areštuoti ir uždrausti be sutikimo naudotis A. Zuoko turimomis 71,05 proc. „BNA grupės“ akcijomis, 36,11 proc. „BNA Ergo“ akcijomis ir 5,05 proc. „Trakų miesto „Žalgirio“ jachtklubas“ akcijomis. Arešto prašyta ir dėl 24,04 proc. valdomų G. Trinkūno „BNA grupės“ akcijų. A. Zuokienė teismo prašė areštuoti ir A. Zuoko vardu įregistruotą šeimos butą Užupio gatvėje, pinigines lėšas, buvusias A. Zuoko sąskaitoje (222,6 tūkst. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (501)