Vis dėlto ketvirtadalis respondentų, norinčių turėti nuosavą namą, pageidautų, kad namas būtų statomas pagal paruoštą jų poreikius atitinkantį projektą. Ir vos 15 proc. respondentų atmestų kitus variantus ir pirktų tik jau pastatytą bei įrengtą namą.

Paklausti, kam patikėtų namo statybas, aruodas.lt respondentai mano, kad geriausia, kai namą stato atestuoti specialistai – į juos kreiptųsi 65 proc. tyrime dalyvavusių asmenų. Likusieji norėtų kiek sutaupyti ir statytų namą patys, galbūt su šeimos nariais ar kitais giminaičiais.

Paklausiausi vidutinio dydžio namai

Tyrimo rezultatai rodo, kad pirkėjams šiuo metu patraukliausi vidutinio dydžio ekonomiški namai – dauguma rinktųsi 100–150 kv.m namus. Taip pat po penktadalį namo ieškančiųjų norėtų įsigyti iki 100 kv.m arba 150–200 kv.m namus. Didesnius nei 200 kv.m namus rinktųsi vos keli procentai respondentų.

Pasak respondentų, dabar labiausiai vertinami mūriniai (60 proc.) ir rąstiniai (28 proc. respondentų), kiek mažiau – karkasiniai (9 proc.) pastatai. Daugiausiai tyrime dalyvavusių asmenų statytųsi mūrinį namą. Mažiausiai domimasi skydiniais ar surenkamais gelžbetoniniais pastatais.

Pasak Aruodas.lt respondentų, sklypas prie namo turėtų būti iki 15 arų – tokio dydžio sklypo norėtų dauguma (apie 75 proc.) pirkėjų. Apie 15 proc. norėtų kiek didesnio sklypo – 16–20 arų. Dar didesni sklypai nelabai paklausūs.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją