Savivaldybė iki 2020 metų, kol prasidės visos teritorijos ir gretimos aplinkos sutvarkymas, nusprendė kūrybiškai išnaudoti buvusios Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos pastatą, išnuomodama jį tiems, kurie užsiims inovatyvia kultūros, meno, edukacijos veikla, organizuos kūrybines dirbtuves, pagarbiai įsikurdami keletui metų vietovėje, kuri garsėjo kaip svarbus žydų dvasinis ir švietimo centras, suteikęs Vilniui Šiaurės Jeruzalės vardą.

Šiuo metu savivaldybė laukia potencialių nuomininkų pasiūlymų su idėjomis dėl veiklos, kaip atgaivintų nuomojamas patalpas iki 2020 metų.

„Teikiant pasiūlymus svarbu žinoti, kad bus kuriamasi aplinkoje, kurioje miestas drauge su žydų bendruomene ruošiasi tinkamai ir šiuolaikiškai įprasminti Vilniaus Didžiąją sinagogą – itin svarbų objektą daugiatautės sostinės istorijai ir kultūrai. Patalpas norime išnuomoti meniškiems ir inovatyviems, jaučiantiems šios ypatingos vietos kontekstą kūrėjams“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Konkurse kviečiami dalyvauti visi – juridiniai ir fiziniai asmenys. Galima išsinuomoti visas patalpas arba tik jų dalį. Dabar konkurse varžosi tik potencialių nuomininkų idėjos dėl veiklos, kurias vertins speciali darbo grupė, o nuomos kaina turi būti siūloma ne mažesnė, nei skelbime nurodyta pradinė nuomos kaina. Pradinė nuomos kaina negali būti mažesnė nei 100 kv. m – 10 eurų per mėn., nuo 101 iki 300 kv. m – 20 eurų per mėn., o virš 300 kv. m – 30 eurų per mėnesį.

Dokumentus galima teikti iki liepos 25 dienos. Liepos 26 dieną bus plėšiami vokai, po to speciali darbo grupė vertins paraiškose pateiktus laisvos formos veiklų aprašymus, o rugpjūčio 3 dieną paaiškės, kas įsikurs Vokiečių g. 13A.

Pastatas, kuriame anksčiau buvo įsikūrusi Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinė mokykla, nuo praėjusių metų yra tuščias. 2020 metais šį pastatą planuojama nugriauti ir iki 2023 m įamžinti Vilniaus Didžiąją sinagogą, sutvarkyti gretimą aplinką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)