„Esminis reikalavimas iš mūsų buvo, kad nebūtų pakeista esminė sąlyga, kad Vyriausybė už projektą pradeda mokėti tada, kai objektai baigti ir pradeda funkcionuoja. (...) (Projektas – BNS) nesustoja. Procesas vyksta toliau“, – po susitikimo su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Vilniaus savivaldybė ir Vyriausybė pastaruoju nesutarė dėl stadiono statybų finansavimo.

Vyriausybė iki šiol teigė, kad skirti finansavimą galima tik užbaigus atskirus komplekso objektus, tuo metu savivaldybė laikėsi pozicijos, kad koncesijos sutarties projekte nenumatyta atsiskaitymų pradžia, o tik galutinis terminas – treji metai po statybų pabaigos.

Vienintelė konkurso dalyvė, „Icor“ valdoma įmonė „Axis industries“ siekė, kad dar statant kompleksą, Vyriausybė finansuotų iki 49 proc. išlaidų.

„Axis Industries“ kartu su bendrovėmis „Venetus Capital“, „Kauno arena“ ir architektų įmonėmis „Populous“ bei „Cloud architektai“ kompleksą siūlo pastatyti už 79,9 mln. eurų. Derybos su įmonėmis pradėtos balandį, teismui leidus tęsti konkurso procedūras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)