Šioje gamykloje per kelerius ateinančius metus numatoma sukurti 300 naujų darbo vietų, iš kurių maždaug pusė bus skirtos inžinerinės pakraipos darbuotojams, įgijusiems aukštesnįjį išsilavinimą.

Pagal stambaus investicinio projekto statusą gavusio „Lightspeed“ projekto sutartį numatoma pastatyti 23 tūkst. kv. metrų ploto gamyklą, kurioje bus gaminami vonios kambario ir virtuvės moduliai, skirti tvariems, klimatui neutraliems namams, statomiems iš išteklius tausojančios medienos.

„Džiugu, kad vis daugiau investuotojų pritraukia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengta Žaliojo koridoriaus iniciatyva stambiems investuotojams. Projektas Rudaminoje neša akivaizdžią naudą visoms pusėms: ir Vilniaus rajonui, ir valstybės biudžetui, ir patiems investuotojams. Jis turėtų suteikti stiprų postūmį ir visai šalies pramonei, o medienos gaminiai, naudojami tvaraus būsto statybai, leis sukurti aukštesnę pridėtinę vertę šaliai“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Žaliasis koridorius numato, kad verslui, investuojančiam ne mažiau kaip 20 mln. eurų (Vilniuje – 30 mln. eurų) į ilgalaikį kapitalą ir įsipareigojančiam sukurti ne mažiau kaip 150 naujų darbo vietų (Vilniuje – ne mažiau kaip 200 naujų darbo vietų), suteikiamas stambaus investicinio projekto statusas, leidžiantis kur kas lengviau ir greičiau įsikurti. Tokiems projektams iki 20 metų laikotarpiu taikomas 0 proc. pelno mokesčio tarifas. Derybos su bendrove dėl galimų investicijų vyko labai sparčiai.

Vokietijos tvarios statybos bendrovės „Nokera“, kurios pagrindinė būstinė yra Šveicarijoje, įmonėse Vokietijoje ir Šveicarijoje dirba apie 1 500 specialistų. „Nokera“ statyboms naudoja sertifikuotą medieną ir siekia pirmauti tvarios statybos sektoriuje.

Tai jau šeštasis Lietuvoje investicijų projektas, kuriam suteiktas stambaus projekto statusas. Iš viso Ekonomikos ir inovacijų ministerija jau yra patenkinusi paraiškas dėl 8 stambių projektų, kurių planuojamų investicijų bendra suma siekia 473,5 mln. eurų. Įgyvendinus šiuos projektus, turėtų atsirasti 2 328 naujos darbo vietos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją