Kaip rašoma pranešime spaudai, joje numatyta, kad šios inžinerijos ir konsultacijų bendrovės specialistai rūpinsis Vilniuje kuriamo japoniško stiliaus sodo projektavimo užduoties parengimu, projektavimo darbų konkurso rengimu, projektavimo darbų valdymu, rangos darbų konkurso rengimu, statybų valdymu, technine priežiūra bei kontrole ir kitais susijusiais klausimais.

„Manau, tai yra puiki galimybė suteikti Vilniui, ypač jo naujai besiformuojančiai centro daliai daugiau išskirtinumo ir patrauklumo. Kraštovaizdžio architektūra, sodai ir parkai sovietmečiu nebuvo stiprioji tiek Vilniaus, tiek ir kitų Lietuvos miestų pusė. Šiuo metu daug dėmesio skiriama istorinių miesto želdynų, dvarų parkų atgaivinimui. Džiugu, kad šis sąrašas pasipildys formuojamu želdynu naujai kuriamoje miesto dalyje. Tikiu, kad japoniškas sodas suteiks naują kokybę miesto centrui, puikiai tiks vis labiau atgimstančiai daugiakultūrio miesto dvasiai“, – pranešime cituojamas bendrovės „Sweco Lietuva“ vyr. architektas-urbanistas Mindaugas Pakalnis, kuris yra buvęs vyriausias Vilniaus architektas.

Tuo tarpu VšĮ „Vilniaus japoniškas sodas“ direktorė Laimutė Velionaitė sako, kad tiek ji, tiek ir viešosios įstaigos valdyba yra labai patenkinta užmegztu ryšiu su skandinavišką verslo kultūrą propaguojančia bendrove.

„Tai dar vienas labai svarbus žingsnis, kurį privalome žengti sklandžiai ir užtikrintai. Be to, neturime delsti, nes suplanuota, kad sodo kraštovaizdžio formavimo darbai bus pradėti jau kitais metais“, – pranešime cituojama ji.

Tikimasi, kad sodas apleistoje 5 hektarų ploto teritorijoje tarp Geležinio vilko ir Žalgirio gatvių bus įkurtas 2016 metais. 

„Vilniaus japoniškas sodas“ buvo įkurta 2013 m. Jos steigėjai – Vilniaus m. savivaldybė, Vilniaus m. savivaldybės viešoji įstaiga „Vilniaus miesto parkai“, UAB „Tokvila“ bei kraštovaizdžio ir bonsų meistras Kęstutis Ptakauskas.

Skelbiama, kad įstaigos tikslas – nenaudojamame 5 ha žemės plote, esančiame centrinėje Vilniaus dalyje, sukurti pirmąjį Lietuvoje viešą japoniško stiliaus sodą. Planuojama, kad šis investicinę aplinką plėtojantis ir naujas galimybes verslui atveriantis projektas bus įgyvendintas iki 2016 m. rudenį Vilniuje vyksiančio V-ojo Japonijos kultūros festivalio ir pasaulinės bonsų parodos.

Vilniaus japoniško sodo koncepciją parengė pasaulinio lygio Japonijos kraštovaizdžio architektai tėvas ir sūnus Yukihiro Nakane ir Shiro Nakane. Sodo sukūrimo iniciatyvą palaiko Japonijos nepaprastoji ir įgaliotoji Ambasadorė Lietuvoje Kazuko Shiraishi.

Sodo kūrimo projektas, kurio vertė siekia 4 mln. eurų, šiuo metu įgyvendinamas iš privačių asmenų ir verslo įmonių teikiamos finansinės paramos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)