Praėjusių metų pradžioje tas pats investicinis fondas įsigijo ir pirmąjį „Duetto“ pastatą.

Bendrovės „YIT Kausta“ plėtotą A energinio naudingumo klasės bei BREEAM (tarptautinio tvariųjų pastatų standarto) sertifikuotą verslo kompleksą sudaro du identiški pastatai, kurių kiekvienas yra 10-ies aukštų. Kaip ir pirmajame „Duetto“ pastate, antrajame nuomininkams siūloma 8,3 tūkst. kv. m biuro ir administracinių patalpų ploto. Po pastatu įrengta 200 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Pastato statybos darbus užbaigti planuojama kitų metų kovą, o patalpų nuomos verslo centre sutartis jau pasirašė tokios įmonės kaip „Rimi Lietuva“, „Vilniaus šilumos tinklai“ bei „Sweco“. Iš viso kiekviename iš verslo komplekso pastatų gali būti įrengta po 800 darbo vietų.

„Pastato pardavimo sutarties pasirašymas žymi sėkmingą nuo 2015 metų vykdyto projekto pabaigą. „Duetto“ bokštai jau tapo neatsiejama šios Vilniaus dalies kraštovaizdžio ir rajono gyvenimo dalimi. Čia verslo namus sau atrado ne viena pirmaujanti savo srities lyderė, į darbus kasdien keliauja šimtai specialistų“, – sako bendrovės „YIT Kausta“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Duetto verslo centras / YIT Kausta nuotr.
Anot K. Vanago investuotojams projektas yra patrauklus dėl strategiškai patogios verslo centro vietos mieste ir jame taikytų šiuolaikinių įmonių lūkesčius atitinkančių kokybės standartų. Šalia aplinkkelio esantis verslo kompleksas nuo miesto centro yra nutolęs tik 4 km, o iki Vilniaus oro uostą iš jo pasiekti galima per 10 minučių.

Verslo namus „Duetto“ suprojektavo architektai Miroslavas Šeinickis ir prof. Gintaras Čaikauskas. Jie pastatyti Viršuliškių skersgatvyje esančiame 3,5 hektarų sklype. Su antruoju verslo namų „Duetto“ pastato pardavimu „YIT Kausta“ užbaigė buvusios spaustuvės „Vilspa“ teritorijos plėtrą, kurią pradėjo dar 2008 m. Čia įmonė pastatė pirmąjį Baltijos šalyse A energinio naudingumo klasės verslo centrą „Grand Office“, prekybos centrą bei gyvenamųjų namų kvartalą „Solo City“.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „YIT Kausta“ Lietuvoje veikia jau daugiau nei 50 metų ir priklauso vienam didžiausių rytų Europoje statybos paslaugų koncernui „YIT Corporation“. Vienuolikoje šalių „YIT Kausta“ sėkmingai vykdo rangos, būsto, komercinio nekilnojamojo turto, pastatų priežiūros veiklą.

Šiuo metu Lietuvoje YIT stato verslo centrą „Duetto“ bei „3 burė“ Vilniuje, gyvenamuosius namus „Raitininkų sodas“ Vilniuje, „Šilo namus“ bei Piliamiesčio urbanistinį projektą Kaune, pramonės ir sandėliavimo pastato bei medicininės įrangos gamyklą Kauno LEZ teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)