Kaip rašoma bendrovės pranešime, projektuodamas naująjį verslo centrą, projekto vystytojas pasitelkė ir daugybę žaliųjų sprendimų. Tvirtinama,, kad „Sky Office“ nustebins inovacijomis, draugiškumu aplinkai ir darniai įsilies į modernią naujojo Viršuliškių centro architektūrą.

Naujojo verslo centro projekto ėmėsi projektavimo įmonė „Viltekta“ ir jos architektas Gintaras Čaikauskas. Drauge su vystytoju projektuotojai dėmesį sutelkė į tvarius sprendimus, kurie būtų draugiški aplinkai ir pastatui suteiktų išskirtinumo rinkoje.

A+ energinio naudingumo klasės verslo centro projektui suteiktas „Breeam New Construction Excellent“ tvarumo sertifikatas, kuris liudija, kad „Sky Office“ atitiks tvariam pastatui keliamus tarptautinius reikalavimus, tokius kaip: darbo vietos apšvieta natūralia dienos šviesa ar patogus susisiekimas tiek pėsčiomis, tiek automobiliais, tiek dviračiais ar paspirtukais.

Ant pastato stogo bus įrengti fotovoltiniai saulės moduliai, kurie gamins žaliąją elektros energiją bendro naudojimo patalpų apšvietimui. Energiją taupys ir keturi greitaeigiai liftai su regeneracine pavara. Jų sugeneruota ir perdirbta energija bus perduodama į bendrą elektros tinklą, tokiu būdu mažinant energijos vartojimą.

„Sky Office“ verslo centre suplanuota trivamzdė kondicionavimo sistema, leidžianti tuo pat metu dalį patalpų vėsinti, o kitą – šildyti. Nuomininkai galės taupiai naudoti sanitarinius prietaisus, o, kartu, matyti ir reguliuoti elektros energijos suvartojimą. Pastate bus vykdoma ir vandens nuotėkio kontrolė, užtikrinanti avarinių situacijų savalaikį stebėjimą.

„Pastaruosius kelerius metus statybų rinką lydėjo iššūkiai. Buvo manyta, kad poreikis dirbti biuruose išnyks, o naujų verslo centrų vystymas dėl pasaulinių išbandymų gali kiek sustoti. Tačiau stebime rinką ir matome, kad šiuolaikiškų darbo erdvių poreikis niekur nedingo. Mūsų tikslas – darbo erdves kurti ne tik modernias, patogias, bet ir draugiškas aplinkai. Miestus kuriame veikliam, tvarumą vertinančiam ir atsakingam žmogui bei juos papildome šiuolaikine darnia architektūra“, – sakė bendrovės „YIT Lietuva“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Paties pastato statyba aplinkosauginiu požiūriu yra tvari – naudojamos saugios ir netaršios medžiagos, savo sudėtyje neturinčios kenksmingų formaldehidų. Jos patvarios, ilgaamžės, todėl ilgina pastato dėvėjimosi laiką. Taip pat, vykdant darbus, efektyviai naudojamos ir statybos aikštelės energijos sąnaudos, o statybos atliekos – kruopščiai rūšiuojamos.

Pastato karkaso konstrukcijos, kurias pagamino bendrovė INHUS, turi EPD deklaraciją – tarptautinei rinkai skirtą dokumentą, kuris deklaruoja produktų poveikį aplinkai atliekant gaminių gyvavimo ciklo vertinimą.

Projektuojant verslo centrą, apie tvarius sprendimus pagalvota ir kuriant pastatą supančią aplinką – jo prieigose esančių želdynų priežiūrai numatyta automatinė taupi augalų laistymo sistema.

Darnaus judumo priemonėms – dviračiams, paspirtukams – „Sky Office“ verslo centre bus įrengta vieta su stogu, o elektromobiliams suplanuotos 212 kW galios greito įkrovimo stotelės, kuriose šią transporto priemonę įmanoma pasikrauti vos per pusvalandį. Kitiems automobiliams iš viso bus įrengtos 196 vietų automobilių stovėjimo aikštelės tiek lauke, tiek pastato požeminėje dalyje.

„Sky Office“ įsikurs strategiškai patogioje vietoje. Netoliese – Vilnių juosiantis dviračių takas, o sostinės Vakariniu aplinkkeliu patogu susisiekti su visais sostinės rajonais. Iš Viršuliškių miesto centrą automobiliu galima pasiekti per 10 minučių, traukinių ir autobusų stotį – 12 minučių, o oro uostą per 14 minučių.

Šioje Vilniaus dalyje taip pat įsikuria vis daugiau traukos objektų – prekybos ir verslo centrų, pramogų bei paslaugų vietų. Šiemet čia taip pat planuojama užbaigti dviračių tako šalia T. Narbuto gatvės tiesimą. Jis sujungs Viršuliškių rajoną su centriniais Vilniaus takais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją