Kaip nurodo bendrovė, verslo centro ir daugiabučio komplekso bendras plotas sieks 15 tūkst. kv. m . Įmonė „Eika“ į naująjį verslo centro „135“ ir daugiabučio kompleksą investuos 16,6 mln. eurų.

Statybos darbus 84 arų teritorijoje planuojama vykdyti dviem etapais. Paruošus sklypą verslo centro ir daugiabučio statyboms, liepą pradėti kloti pamatai ir požeminės pastato konstrukcijos. Pirmajame etape vyks automobilių stovėjimo aikštelės ir 8 400 kv. m bendro ploto verslo centro statybos, o antrajame statybų etape, kurio pradžia numatyta kitų metų pavasarį, bus statomas 6 500 kv. m ploto daugiabutis.

„Projektuodami verslo centrą „135“ ypač daug dėmesio skyrėme ir investavome į komfortišką darbo aplinką“, - teigia įmonės „EIKA“ Turto valdymo departamento direktorė Viktorija Orkinė. „Vienas didžiausių verslo centro privalumų – drėkinimo sistema, nes būtent dėl nepakankamos drėgmės dažniausiai ir skundžiasi biuro darbuotojai. Patalpų šildymo ir vėsinimo sistemos bus įrengtos pagal langų orientaciją pasaulio šalių atžvilgiu, į Šiaurę ar Pietus, o moderni vėdinimo sistema užtikrins nuolatinį šviežio oro srautą. Taip pat daug dėmesio skyrėme patogiam ir funkcionaliam erdvių planavimui. Verslo centre įrengsime pakeliamas grindis, kurios leis lanksčiai perplanuoti darbo vietų išdėstymą.“

Verslo centre „135“ numatyta įrengti ir 150 dviračių saugojimo vietų, bendrus dušus su persirengimo kambariais, konferencijų centrą, erdvų vidinį kiemą bei bendro naudojimo terasą ant stogo su poilsio ir pramogų zonomis.

„Naujasis verslo centras išsiskirs ir dideliu 1500 kv. metrų tipinio aukšto plotu. Planuojama, kad viename aukšte įsikurs ne daugiau kaip viena ar dvi įmonės. Šiuo metu vyksta derybos su keliomis tarptautinėmis įmonėmis, o keletas įmonių jau pasirašė nuomos sutartis dėl įsikūrimo verslo centre „135“, - teigia įmonės „Eika“ Turto valdymo departamento direktorė Viktorija Orkinė.

Planuojama, kad verslo centras duris atvers jau kitų metų gruodį, o pirmieji daugiabučio gyventojai galės įsikelti jau 2017 m. pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)