Jis įsikurs dešiniajame Neries krante, D. Libeskindo projektuojamame multifunkciniame komplekse, įsikursiančiame Konstitucijos pr. 18B. Naujajame viešbutyje bus apie 200 kambarių

Trečiadienį prekės ženklą „Radisson RED“ valdanti tarptautinė „Carlson Rezidor Hotel Group“ ir nekilnojamojo turto investicinio fondo „Lords LB Special Fund I“ dukterinė UAB „Investmiros valdymas“ pasirašė viešbučio valdymo sutartį. Sandorio suma neatskleidžiama.

Vilniuje 2020 m. duris atversiantis „Radisson RED“ bus vienas pirmųjų šio prekės ženklo viešbučių Europoje ir pasaulyje bei pirmasis, apie kurio įsikūrimą paskelbta Baltijos ir NVS šalių regione.

Pasak pranešimo, „Radisson RED“ yra viešbučių tinklas, įkvėptas muzikos, meno ir mados. Čia yra skiriamas ypatingas dėmesys dizainui, detalėms, asmeniniam bendravimui bei naujausioms technologijoms, kurios užima vis svarbesnę šiuolaikinių žmonių kasdienybės dalį.

Apie planus plėtoti „Radisson RED“ „Carlson Rezidor Hotel Group“ paskelbė pernai, o šiemet duris atvėrė pirmasis tinklo viešbutis Briuselyje. Planuojama, jog 2020 m. visame pasaulyje veiks 60 šio tinklo viešbučių.

Vilnius yra greitas ir atviras miestas, todėl džiugu, kad būsime vienas pirmųjų pasaulio miestų, kuriame įsikurs „Radisson RED“. Sostinė nuolat auga, čia kuriasi nauji dinamiški verslai, paslaugų centrai, o į Vilniaus oro uostą atskrenda vis daugiau lėktuvų. Nauji viešbučiai yra kertinė šio augančio miesto dalis“, - sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak jo, ypač svarbu, jog „Radisson RED“ įsikurs dešiniajame Neries krante, kuriame vis dažniau jaučiamas modernių viešbučių kambarių poreikis.

„Mums yra ypatingai smagu, jog pirmasis „Radisson RED“ regione duris atveria Vilniuje. Tai yra greitas, dinamiškas ir sparčiai augantis miestas su didžiuliu potencialu. Neabejojame projekto sėkme, nes dirbsime su „Lords LB Asset Management“, kurią laikome viena geriausių projektų vystymo ir investicijų valdymo bendrovių Baltijos šalyse“, - teigė viešbučių tinklą valdančios „Carlson Rezidor Hotel Group“ viceprezidentas David Jenkins.

Pasak jo, „Radisson RED“ Vilniuje taip pat bus unikalus tuo, jog įsikurs vieno garsiausių pasaulio architektų Daniel Libeskind sukurtame pastate.

„Pasirašėme viešbučio valdymo sutartį, pagal kurią „Radisson RED“ valdys „Carlson Rezidor Hotel Group“ – viena didžiausių viešbučių tinklus valdančių bendrovių pasaulyje. Tai bus aukštesnės klasės vadinamojo lifestyle select segmento viešbutis“, - sakė „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis.

Be naujo viešbučio, multifunkciniame komplekse įsikurs tūkstančio darbo vietų verslo centras, šalia bus įrengta viešoji erdvė vilniečiams ir miesto svečiams. Planuojama, kad bendras pastato plotas sudarys apie 20.000 kv. m. Investicijos į visą multifunkcinį kompleksą sieks apie 40 mln. eurų.

„Carlson Rezidor Hotel Group“ yra viena iš didžiausių viešbučių grupių pasaulyje, veikianti 110 šalių ir teritorijų. Grupė valdo arba šiuo metu vysto virš 1370 viešbučių su daugiau nei 220 tūkst. kambarių.

Tarp kitų grupės valdomų prekės ženklų - Quorvus Collection, Radisson Blu®, Radisson®, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson and Country Inns & Suites By CarlsonSM. „Carlson Rezidor Hotel Group“ ir jos valdomi prekių ženklai yra įdarbinę per 85 tūkst. žmonių visame pasaulyje. Grupės būstinės yra įsikūrusios Mineapolyje ir Briuselyje.

„Lords LB Asset Management“ yra Lietuvos Banko licencijuota investicijų valdymo įmonė, nuo 2008 m. paslaugas teikianti instituciniams ir privatiems investuotojams.

Šiuo metu „Lords LB Asset Management“ valdo 13 fondų: 9 nekilnojamojo turto fondus, 2 privataus kapitalo fondus ir 2 energetikos ir infrastruktūros fondus. Bendra fondų valdomo turto vertė 2016 m. liepos mėn. pabaigoje siekė 258 mln. eurų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)