Bendra sandorio vertė – 11,8 mln. eurų, iš kurių 4,5 mln. eurų sumokėta iš „EfTEN Real Estate Fund III AS“ neinvestuoto nuosavo kapitalo, o dar 7,3 mln. eurų finansuoja SEB bankas. Įvykdžius šį sandorį, buvo investuotas visas laisvas fondo nuosavas kapitalas.

„Šiuo metu, kai komercinės paskirties turto sandoriai yra neįprastas reiškinys, mes nusprendėme elgtis priešingai ir papildyti „EfTEN Real Estate Fund III AS“ portfelį moderniu biurų pastatu Vilniuje, kuriame šiuo metu įsikūręs stiprus pagrindinis nuomininkas.

Kruopščiai išanalizavome Baltijos šalių komercinės paskirties turto rinką ir Rutkausko g. Vilniuje esantis biurų pastatas, kurio pardavimo kaina buvo tik truputį didesnė nei 1700 eurų už kvadratinį metrą nuomojamo ploto, pasirodė patraukliausia investicija rinkoje šiuo metu, taigi priėmėme sprendimą investuoti“, – pranešime cituojamas „EfTEN Capital Lietuva“ vadovas Laurynas Žilys.

Rutkausko biurų pastatas

2014 metais užbaigto aštuonių aukštų Rutkausko biurų pastato bendras nuomojamas plotas yra daugiau kaip 6,8 tūkst. kv. metrų. 71 proc. šio ploto ilgalaike nuomos sutartimi yra išnuomota įmonei ATEA. Taip pat pastate biurų patalpas nuomojasi dar 2 nuomininkai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)