Tai didžiausias iki šiol grupės plėtotas investicijų projektas. Pagal naujausias architektūros tendencijas suprojektuoto įspūdingo dydžio, aplinkai draugiško biurų pastatų ansamblio atidaryme nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Schage Real Estate“ direktorius Kjetil T. Hanssen teigė, kad investicijos pasiteisino.

„Investcijų prasme tai buvo pakankamai rizikingas projektas, kurį pradėjome plėtoti dar besibaigiant ekonominei krizei, tačiau Lietuvoje dirbome jau nuo 1998 metų, todėl žinojome galimybes ir buvome tikri, kad viskas klostysis palankiai. Kol kas tai yra pats brangiausias ir ambicingiausias mūsų projektas“, – pranešime sakė Kjetil T. Hanssen.

Atidaryme dalyvavęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pabrėžė, kad miestas siekia sudaryti kuo patrauklesnes sąlygas investicijų pritraukimui.

„Mano tikslas yra skatinti ir palaikyti iniciatyvas, kurios prisidėtų prie ateities Vilniaus gražinimo. Dabar ypač daug dėmesio skiriame infrastruktūros sutvarkymui, kad verslas savo ruožtu galėtų plėtoti naujas darbo vietas kuriančius projektus.

Bendromis pastangomis kartu su atgimstančia Neries upės krantine, kurią baigsime tvarkyti dar šiemet, dešinysis Neries krantas tampa ne tik miesto gyventojų, bet ir svečių traukos objektu. Tikiu, kad tai ne paskutinės „Schage Group“ investicijos Vilniuje, ir kad Norvegijos grupė įvertins kitus plėtros projektus, kuriuose galėtų dalyvauti“, – sakė Vilniaus miesto meras.

60 tūkst. kvadratinių metrų pastatų komplekse įsikūrė ir biurus išsinuomojo DNB bankas, prancūzų investicijų įmonės valdoma aviakompanija „Avion Express“, finansų ir nekilnojamo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“, advokatų kontora „Tark Grunte Sutkiene“. Taip pat tokios kompanijos kaip „Unity“, „Agrowill Group“, „Baltic Business Centre“, „Innoera“, „Outokumpu“, „Platform Lunar“, „AgroRodeo“.

„Quadrum“ suprojektavo Norvegijos architektų kompanija „Lund+Slaatto Arkitekter“, pagrindinis architektas – Espen Pedersen. Projekto architektūrinę dalį įgyvendino Lietuvos bendrovė „Arches“.

„Schage Real Estate“ direktoriaus teigimu, nuo pat darbų pradžios netrūko įvykių, kuriuos galima pavadinti istoriniais.

„Quadrum“ statybos pasižymi „pirmais kartais“. Pirmą kartą įrengėme geoterminį šildymą iš daugiau kaip 40 gręžinių tokio dydžio pastatų kompleksui, jau suaugusiais 12 metrų medžiais apsodinome vidinius kiemus, naudojome iki šiol Lietuvoje neregėtą statybų techniką.

Taip pat pirmą kartą kartu su menininkų ir kuratorių bendruomene surengėme atvirą konkursą specialiai viešosioms erdvėms skirtiems šiuolaikinio meno kūriniams sukurti ir įgyvendinti“, – vardijo Kjetil T. Hanssen.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)