Į 12,4 tūkst. kv. m. pastatą ir jo įrengimą „Creolink“ grupės įmonė „Libra Vitalis“ investavo beveik 9 mln. eurų. Projektavimo darbus ir statybos procesą koordinavo projektų valdymo ir inžinerinio konsultavimo bendrovė „Baltic Engineers“, teigiama įmonės išplatintame pranešime.

Pasak bendrovės „Baltic Engineers“ vadovo Dariaus Kvedaro, keičiantis požiūriui į logistikos ir pramonės kompleksus, projektuotojams bei statybų valdytojams tenka įveikti vis daugiau iššūkių.

„Pastaruoju metu itin didėja dėmesys dizainui, darbo vietų išskirtinumui, komfortui ir įsikūrimo sklandumui. Užsakovai tampa reiklesni aplinkos kokybei, todėl suvaldyti projektavimo ir statybos procesus vis dažniau patiki šiuolaikiškais metodais dirbantiems projektų valdytojams“, - teigė D. Kvedaras.

Kaip teigiama pranešime, „Baltic Engineers“ siūlymu buvo surengtas uždaras konkursas, kurio visiems dalyviams sumokėtas honoraras. Pakviestos projektavimo įmonės varžėsi ne tik teikdamos kainos pasiūlymus, bet ir būsimo pastato viziją. Tradiciškai projektuotojai parenkami pagal mažiausios kainos pasiūlymą, o konkurse dalyvauja neatlygintinai.

„Nauda, kurią suteikia galimybė palyginti ir rinktis tarp kelių skirtingų projekto idėjų, yra akivaizdi. Tokiu būdu atrinktas projektas labiausiai atlieps užsakovo lūkesčius“, - teigė „Baltic Engineers“ vadovas.

Pastate, be sandėliavimo patalpų, suprojektuotos 1300 kv. m. ploto administracijos ir 1000 kv. m. prekybos salės patalpos. Siekiant, kad visos projekto užduotys būtų vykdomos savo srities profesionalų, šių patalpų interjero dizainą kurti buvo patikėta skirtingoms bendrovėms.

Kartu su bendrove „Libra Vitalis“ pastate įsikūrė jos antrinės įmonės „Heliopolis“ darbuotojai. Šalia pastato, kuriam suteikta A energetinė klasė, įrengta per 140 vietų automobilių ir dviračių stovėjimo aikštelė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)