Delfi kartu išanalizavo „Untu“ platformos vertintus konkrečių objektų kainų pokyčius per metus, palygino su portale Aruodas.lt skelbimuose esančiomis kainomis ir NT agentūros „Ober-Haus“ surinktais duomenimis. Taip pat palygino, kaip kito senos statybos butų kainos nuo „piko“ 2007 m. pabaigoje, kai NT kainos istoriškai buvo didžiausios, ir „dugno“ 2010 m. pradžioje, kai jos buvo žemiausios.

Per metus buto vertė pakilo keliasdešimt tūkstančių

Vilnietis Marius nusprendė palyginti, kiek per metus pakilo jo buto vertė. Tai jis padarė internete suradęs kelis NT vertinimo įrankius. Nustebęs rezultatais jis savo pavyzdžiu pasidalijo su Delfi.

Prieš metus Žirmūnuose kartu su šeima jis įsigijo naujos statybos 70 kv. 3 kambarių butą. Su daline apdaila ir automobilio vieta garaže pirkinys jam atsiėjo apie 170 tūkst. Eur, o šio buto įrengimui jis skyrė apie 30 tūkst. Eur. Platformos „Untu“ duomenimis, šio buto dabartinė vertė, t. y. po metų, siekia apie 240 tūkst. Eur. Atmetus įrengimo kaštus, kaina per metus pakilo apie 24 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)