Kaip DELFI teigė Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus, už beveik 18 mln. Lt L. Pinkevičiaus verslas Perkūnkiemio mikrorajone pastatys naują vaikų darželį, kurio projektas buvo įstrigęs dėl ekonomikos krizės.

„Planuojama, kad 200 vietų darželis Perkūnkiemyje bus pastatytas jau šį rudenį, - kalbėjo J. Pinskus. - Ankstesnės tarybos sprendimai buvo priimti dėl politinių ir ekonominių motyvų. Vienas iš jų – įmonė neužtikrino, kad būtų gauti trijų bankų pasiūlymai projektui finansuoti. Tuo metu bankai nekreditavo verslo.“

Vicemero teigimu, atsisakydama sprendimo nutraukti sutartį su „Ranga IV investicijomis“, savivaldybė ne tik užtikrins naujo vaikų darželio atsiradimą, bet ir sutaupys.

„Naujajame sutarties su UAB „Ranga IV investicijos plius“ projekte numatyta, kad Perkūnkiemio darželio sklypo pardavimas, projektavimo ir statybos darbai kainuos beveik 17,97 mln. litų. Tai yra beveik 11 mln. litų mažiau nei buvo numatyta 2008 metų sutartyje (tuomet buvo numatyta 29 mln. litų). Be to, savivaldybė pagal 2008 metų sutartį jau yra sumokėjusi 3,3 mln. litų avansą, kuris 3 metus yra įmonės sąskaitoje ir kuriuo, išsprendus ginčus su įmone, savivaldybė galės disponuoti“, - sakė J. Pinskus.

Jis neslėpė, jog tokiu būdu baigsis ir gerokai užsitęsęs teisminis ginčas su L. Pinkevičiaus įmone.

„Perkūnkiemis – naujas miesto mikrorajonas, kuriame gyvena daug jaunų šeimų, ir jame nėra darželio. Šiame rajone vietų darželiuose poreikis yra didžiausias. Savivaldybei pavyko susitarti dėl sklypo, darželio projektavimo ir statybos darbų, kurie, beje, miestui kainuos 11,03 mln. litų pigiau nei buvo numatyta 2008 metų sutartyje. Be to, taip siekiama pabaigti visus teisminius ginčus, prasidėjusius 2010 metais vienašališkai nutraukus sutartį (verslas reikalauja atlyginti nuostolius, atsiradusius investavus lėšas į sklypo darželiui pirkimą) bei pasinaudoti avansu, ko savivaldybė negalėjo daryti pastaruosius 3 metus. Be to, siekiama, kad įmonė perduotų darželio projekto nuosavybę savivaldybei – tai galėtų tapti kartotiniu (tipiniu) projektu, pagal kurį galima būtų statyti kitus miesto darželius – taip bus sutaupomos projektavimo išlaidos“, - reziumavo vicemeras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)