Anot mero Remigijaus Šimašiaus, konkursą ketinama skelbti artimiausiu metu, vienu konkursu bus ieškoma konsorciumo, kuris ir statytų stadioną, ir jį valdytų.

„Sąlygos yra labai aiškios, skaidrios, po visų konsultacijų padarytos, iškeliame ekonominį aspektą pirmoje vietoje, stadiono dydį, operavimo patirtį, netgi dizainą ir priimtinumą miestui“, - žurnalistams sakė R. Šimašius.

Jis tikisi, kad jei pasirengimo ir koncesininko atrankos procedūros vyks sklandžiai, stadiono statybos galės užtrukti apie porą metų.

„Be abejo, dalyvavo nemažai įmonių konsultacijose, kurios buvo rugpjūčio pradžioje. Susidomėjimas yra, bet daug dėmesio skirsime, kad ir užsienio šalyse paskleistume informaciją, kad iš tikrųjų ateitų kvalifikuoti ar užsienio, ar Lietuvos statytojai ir operatoriai“, - sakė meras.

Savivaldybės konsultanto rengiant šį projektą - „Valiūnas Ellex“ atstovai BNS patvirtino, kad konkursą, suderinus sąlygas su projekto partneriu - Kūno kultūros ir sporto departamentu, planuojama paskelbti per savaitę.

Kompleksą su mažiausiai 15 tūkst. vietų stadionu ketinama statyti teritorijoje šalia „Akropolio“ Ozo gatvėje Šeškinėje. Konkurso sąlygose numatyta, kad kapitalo investicijos į šį objektą sieks 88,4 mln. eurų.

Savivaldybės investicijos sieks 2,96 mln. eurų, valstybės lėšos - 36,5 mln., dar 33,5 mln. sieks Europos Sąjungos finansavimas.

Dar beveik 21,2 mln. eurų planuojama investuoti į inžinerinių komunikacijų, gatvių, stadiono prieigų sutvarkymą, didžioji dalis - beveik 18 mln. eurų tam numatyta iš ES lėšų.

Be stadiono, komplekse turėtų įsikurti iki 300 vietų vaikų darželis, 1,6 tūkst. kv. metrų ploto kultūros ugdymo centras ir biblioteka, 1,5 tūkst. kv. metrų ploto sporto muziejus, infrastruktūra neformaliai sporto veiklai, bus sutvarkyta aplinka, viešosios erdvės.

Savivaldybė bus atsakinga už vaikų darželio, bibliotekos ir dalies neformaliam ugdymui skirtų patalpų veiklą, departamentas - už sporto muziejų. Už visa kita - patalpų įrengimą, priežiūrą ir naudojimą - atsakys koncesininkas.

Naujausiose konkurso sąlygose numatyta, kad potencialaus jo dalyvio vidutinė metinė darbų apimtis pastaruosius penkerius metus turėtų siekti ne mažiau nei 36,5 mln. eurų, jis būtų pastatęs ypatingų statinių už 25,8 mln. eurų, turėtų bent vienerių metų patirties valdant sporto ir kultūros objektą su 10 tūkst. sėdimų vietų, būtų suorganizavęs bent 3 tarptautinius renginius per metus, iš jų - bent vieną futbolo ar lengvosios atletikos, o vidutinės metinės tokios veiklos pajamos turėtų siekti bent 2 mln. eurų.

Konkurso laimėtojas turi būti pajėgus savo lėšomis finansuoti visas statybas, kol po trejų metų kompleksas pradės veikti.

Visam projektui turėtų vadovauti asmuo, anksčiau vadovavęs bent vienam užbaigto UEFA 4 kategorijos ar lygiaverčio ne mažiau 10 tūkst. stacionarių sėdimų vietų sporto statinio projektavimui.

Anksčiau svarstyta šalia stadiono 20 ha sklype leisti stadiono koncesininkams statyti komercinius pastatus, tačiau įvertinus teisines kliūtis, tokių planų atsisakyta.

Pagal konsultantų planus, tikimasi, kad koncesininkas bus atrinktas ir sutartis su juo sudaryta kitų metų kovą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)