„Nuomojamas miesto būstas yra būtina sąlyga, siekiant į Vilnių pritraukti gyventojus ir miestui reikalingus specialistus, neverčiant jų imti paskolų iš banko. Toks būstas skatins skaidresnius santykius nekilnojamojo turto nuomos rinkoje. Be to, jis bus patogus ir kokybiškas, bei reikalaus apie 7 kartus mažiau energijos, nei vidutinis mieste esantis daugiabutis“, - sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Kaip nurodoma savivaldybės pranešime, specialios konstrukcijos namai bus statomi sekcijomis po du, tarp namų bus įrengiamos vėjo turbinos, ant stogų – saulės baterijos, o dalis šilumos gaunama iš požeminių geoterminių šaltinių.

Pasak A.Zuoko, šio būsto nebus galima įsigyti, jis bus statomas specialiai tik ilgalaikei nuomai.

„Savivaldybė šiuo metu atlieka detalius skaičiavimus, kiek kainuos tokių namų statyba ir eksploatavimas. Pirminiai skaičiavimai rodo, kad šis kokybiškas būstas bus itin taupus“, - sako sostinės meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)