Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis ketvirtadienį žurnalistams teigė, kad yra linkęs tikėti, jog Fabijoniškių baseinas bus atidarytas iki Naujųjų metų. Ar atidaryti baseiną svarstoma gruodžio pirmoje pusėje, ar antroje – neatskleidė.

„Mes, kai dar vasarą perdavėme VšĮ „Sveikas miestas“ operuoti tą baseiną, jie ten įsikūrinėja, perka kasos aparatus, ieško darbuotojų, kurie dirbs registratūroje, organizuoja visas veiklas, kurios po to vyks, jau ir dėl plaukimo mokymų būrelių konsultuoja. Jau grafikus dėliojasi. O šiandien galime pasakyti tik, kad tikslią atidarymo datą jau žinosime šį pirmadienį ir ją viešai paskelbsime visiems. (...) Džiaugiamės, kad jis pastatytas ir tuoj atvers duris, o kitais metais net būsime pamiršę, kad buvo kažkokie nesklandumai“, – kalbėjo P. Poderskis.

Dėl vėluojančio atidarymo jis kaltino UAB „Vilniaus vystymo kompaniją“.

„Buvo manoma ir formuojamas lūkestis toks, kad mes galėsime priduoti baseiną be antro aukšto įrengimo, kas galiausiai, kai jau buvo priduodama, pasirodė netiesa. Mes dėl to iš esmės kaltiname UAB „Vilniaus vystymo kompaniją“ dėl šito projekto rengimo. Belieka atsiprašyti vilniečių, kad taip užsitęsė. Ar būtų atsidaręs gerokai greičiau? Jei būtume be pirmo aukšto galėję priduoti tai būtų keli mėnesiai susitaupę“, – teigė jis.

DELFI prieš mėnesį jau rašė, kad nuo gegužės mėnesio Fabijoniškių baseinas yra pripildytas vandeniu, savivaldybė moka už jo išlaikymą, tačiau durų miestiečiams atverti negali.

„Iki oficialaus darbų pabaigimo datos už apsaugą, eksploataciją ir kitas paslaugas mokėjo rangovai. Nuo šių metų rugpjūčio už visa tai moka savivaldybė – rugpjūtį tai kainavo 3131, rugsėjį 4449 eurus“, – spalio pabaigoje DELFI komentavo Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento Sporto skyriaus vedėjas Evaldas Martinka.

DELFI aprašė, kad pagrindinė priežastis dėl ko nukeltas baseino atidarymas – antras aukštas. Iš pradžių tikėtasi, kad bus galima gauti leidimą iš priešgaisrinės saugos, higienos inspekcijos pirmam baseino aukštui, jį atidaryti, ir tuo pat metu baigti įrengti antrą aukštą, kuriame bus įkurta sporto salė. Tačiau taip neįvyko.

Fabijoniškių baseino statybos kainuoja 3,1 mln. eurų, dar papildomai apie 230 tūkst. eurų kainuos antrame aukšte esančios sporto salės įrengimo darbai.

Naujame Fabijoniškių baseine taip pat bus įrengta ir pirčių zona, treniruoklių, sporto salės, taip pat apie 100 vietų žiūrovų tribūna, persirengimo erdvės 140 lankytojų, šalia baseino – ir automobilių stovėjimo aikštelės. Skelbiama, kad kol bus baigtas statyti Lazdynų daugiafunkcis centras, apie 800 „Vilniaus miesto sporto centro“ auklėtinių: plaukikų, povandeninio plaukimo, vandensvydžio, šiuolaikinės penkiakovės sportininkų, treniruosis Fabijoniškėse, o likęs laisvas laikas bus skirtas komercinei veiklai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)