Pirmadienį sostinėje prie Geležinio Vilko g. žiedo, Konstitucijos pr., statybų aikštelėje įkasta simbolinė kapsulė, kuri pranešė apie aktyviai pradėtas statybas.

Naujai įsikursiantį biurų pastatą „k29” sukūrė Danijos „PLH Arkitekter“ ir lietuvių „Archinova“ bendrovių architektai. Iš viso pastate bus pasiūlyta 14,25 tūkst. kv. m patalpų biurams.

Pastate bus įrengti 4 panoraminiai liftai, ore kybantys laiptai. Pirmame aukšte – 350 kv. m restoranas. Žadama, kad biurai bus įrengti skandinavišku stiliumi.

Konstitucijos pr. iškilsiantį pastatą sudarys 8 aukštai, bus įrengta dviejų aukštų požeminė stovėjimo aikštelė ir antžeminė aikštelė, kuriose tilps 560 automobilių. Aplink naująjį pastatą 2 ha ploto bus skirta žaliajai zonai, parkui.
Projektą vystančios bendrovės „K29” direktorius Domas Kačinskas teigė, kad jau vyksta derybos dėl patalpų su potencialiais nuomininkais.

Susidomėjimas yra didelis ir kasdien sulaukiame daugiau užklausų. Mažiausias biurų plotas galėtų būti 200 kv. m, didžiausias 4-6 tūkst. kv. m. Planuojame, kad kitų metų pabaigoje pastatas bus užpildytas“, - naujienų portalui DELFI teigė įmonės vadovas.

Pasiteiravus, kaip sekasi konkuruoti dėl nuomininkų su Konstitucijos pr. augančiu kitu biurų pastatu „Quadrum“, kuris pasiūlys 27 tūkst. kv. m biurų patalpų, D. Kačinskas teigė: „Manau, kad mūsų abiejų projektai labai geri ir mes stengsimės, kad projektai būtų padaryti kuo geresni ir kokybiškesni ir nuo to tik laimės Vilniaus miestas ir nuomininkai“.

Simbolinę kapsulę statybvietėje padėjo įkasti Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

„Labai džiugu, kad statybos vyksta čia – Konstitucijos prospekte, kuris yra mums XXI a. naujojo Vilniaus miesto centro simbolis. Kaip tik šita vieta skirta tam, kad naujoji karta galėtų palikti savo ženklą Vilniaus mieste“, - savo kalboje teigė meras.

Pasak jo, vieta, kurioje dygsta naujas biurų pastatas, ilgai buvo nežinioje. „Lyg ir centras, bet ši dykvietė buvo nepanaudota“, - pastebėjo A. Zuokas.

Naujo biurų pastato atidarymas turėtų įvykti kitų metų gruodį. Projektą įgyvendina investicinis nekilnojamo turto fondas „Lords LB Baltic Fund II“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)