Savivaldybė įpareigojo darbus atliekančią įmonę gatvės bei šaligatvių dangos atnaujinimo darbus atlikti per maksimaliai sutrumpintus terminus. Šią savaitę pradedami rengti laikini šaligatviai, atitveriami praėjimai nuo rekonstruojamos važiuojamosios gatvės dalies. Gatvė atnaujinama keliais etapais.

Pirmajame etape, nuo praėjusių metų spalio iki prasidedant šalčiams, Vilniaus gatvėje buvo sutvarkytos beveik visos požeminės komunikacijos: vandentiekis, kanalizacija, pastatų lietvamzdžiai ir kt. Po žiemos prasidėję antrojo etapo darbai tęsis iki birželio mėnesio, ir vyks atkarpoje nuo Vilniaus g. 12 iki Labdarių gatvės.

Vilniaus gatvės važiuojamojoje dalyje bus paklota apie 165 tūkst. naujų juodo bazalto ir granito trinkelių, apie 97 tūkst. (du trečdaliai) likusių dar geros būklės trinkelių bus perklotos iš naujo. Apie 20 tūkst. senų nusidėvėjusių šaligatvio plytelių bus pakeistos naujomis granito plytelėmis bei įrengti nauji granito borteliai. Vilniaus gatvėje bus įrengti pakeliami užtvarai, atskirsiantys pėsčiųjų zoną nuo Gedimino prospekto iki Labdarių gatvės. III etape – atkarpoje nuo Labdarių iki Islandijos gatvės darbai vyks iki liepos mėnesio.

Atkarpoje nuo Islandijos iki Labdarių gatvės bus ne tik atnaujinta danga, bet ir įrengta 18 automobilių stovėjimo vietų, atnaujintas apšvietimas.

Naujas LED apšvietimas bus su valdymo bei kontrolės sistema, kuri leis operatyviai reaguoti į galimus gedimus, nuotoliniu būdu valdo apšvietimo sklaidą ir srautą. Šiuolaikiškas modernus apšvietimas ne tik leis taupyti energiją, bet ir suteiks teritorijai erdvinį jaukumą.

Pasak pranešimo, savivaldybė atsiprašo vilniečių ir Vilniaus gatvėje įsikūrusių verslininkų, organizacijų už laikinus nepatogumus, tačiau daugelį metų netvarkyta reprezentacinė gatvė istoriniame Vilniaus centre po šios rekonstrukcijos taps tik dar patrauklesnė, dar labiau lankoma miestiečių ir miesto svečių, atsinaujinimas paskatins paslaugų sektoriaus plėtrą.

Apie planuojamą Vilniaus gatvės rekonstrukciją verslininkai buvo informuoti iš anksto – rezervuotos stovėjimo vietos ambasadoms, o organizacijoms perkeltos į automobilių stovėjimo aikštelę esančią ties Liejyklos ir Vilniaus gatvių sankryža. Minėtos aikštelės dalyje numatytos stovėjimo vietos Vilniaus gatvės gyventojams turintiems ilgalaikius stovėjimo leidimus.

Visus gatvės atnaujinimo darbus planuojama užbaigti iki liepos mėnesio. Vilniaus gatvės rekonstrukcija kainuos apie 1,2 mln. eurų. Iki šiol buvo panaudota apie 180 tūkst. eurų numatytų lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)