Sutartį su daugiau nei prieš penkis mėnesius vykusio aukciono laimėtoju – investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondu – turi patvirtinti Lietuvos pašto valdyba, kuri suformuota tik gegužės pradžioje.

„Užsitęsė dėl karantino, nes sutriko procesai, visi turėjo dirbti iš namų. Dabar procesai vėl įsijungė visu pajėgumu, judame toliau ir tikimės netrukus baigti pardavimą“, - BNS sakė Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

Ji negalėjo pasakyti, kada sandoris bus užbaigtas: „Nenorėčiau spekuliuoti.“

Ji anksčiau BNS sakė, kad aukciono laimėtojas bus paskelbtas po to, kai bus patikrintas ir bus pasirašyta sutartis – tikėtasi, kad tai įvyks ne anksčiau kaip šių metų sausį.

2019 metų gruodį už pastatą 11,22 mln. eurų kainą pasiūliusio fondo „Lords LB Baltic Fund IV“ atstovai situacijos nekomentavo.

BNS žiniomis, investuotojas tikėjosi, kad gali būti kliūčių bei tam tikro neapibrėžtumo, tačiau neketina atšaukti sandorio.

Lietuvos paštas dėl sandorio su fondo bendrove „Terseta“ kreipėsi į vyriausybinę strateginių įmonių sandorius tikrinančią komisiją, tačiau jos pirmininkas, Vyriausybės vicekancleris Alminas Mačiulis BNS sakė, jog įmonės patikra nebuvo pradėta, nes sandoris nėra svarbus nacionalinio saugumo požiūriu.

Pastato pardavimo sutartį turi patvirtinti Lietuvos pašto valdyba bei susisiekimo ministras. Tačiau nuo sausio Generalinės prokuratūros nurodymu tuometinė įmonės valdyba negalėjo atlikti jokių veiksmų, o nauja valdyba patvirtinta gegužės pradžioje.

5,4 tūkst. kv. metrų ploto pastatas Gedimino prospekte buvo parduodamas už daugiau nei 10 mln. eurų pradinę kainą. Aukcione dalyvavo keturi dalyviai.

Lėšas, gautas iš jo pardavimo, Lietuvos paštas planuoja skirti 10,2 mln. eurų vertės siuntų skirstymo centro Vilniuje statybai ir paštų modernizavimui.

Fondui „Lords LB Baltic Fund IV“ taip pat priklauso 2018 metais už beveik 23,9 mln. eurų įsigyta valstybės elektros ir dujų įmonių grupės „Ignitis grupė“ centrinė būstinė sostinėje, biurų pastatas „k29“, viešbutis „Comfort Hotel LT“, prekybos centras „G9“ ir biurų pastatas „EU House“ Taline.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)