Apie avarinės būklės senų Vilniaus pastatų balkonus kalbama jau seniai. Dabar jų tragišką padėtį kiekvienam primins ir ant balkonų apačios sumontuoti tinklai. UAB „Senamiesčio ūkis“ pasiraitojęs rankoves velka nesaugius balkonus į žalią tinklą, kad nuo jų atskilęs tinkas nenukristų ant praeivių galvų.

Kaip naujienų portalui DELFI pasakojo „Senamiesčio ūkio“ atstovas Jevgenijus Sakovskis, iš viso įmonės administruojamuose namuose avarinės būklės yra 735 balkonai. Vieną balkoną aptempti tinklu kainuoja 155 Lt.

Paklaustas, kiek laiko gyventojus nuo balkonų saugos žalias tinklas, J. Sakovskis teigė, kad viskas priklauso nuo gyventojų.

„Taip pat savivaldybės ir nuo renovacijos proceso. Kol kas „Senamiesčio ūkyje“ yra tik vienas namas, kuris bus renovuotas. Centre daug saugomų (kultūros paveldo – DELFI) namų, ten kiti renovacijos kaštai – namai nedideli, mažai gyventojų, tai išeina didelės sumos“, - teigė pašnekovas. Iš viso bendrovė prižiūri apie 700 namų.

Įmonės atstovas teigė, kad pirmiausia apsauginis tinklas montuojamas ant tų balkonų, kurie yra virš šaligatvių.

„Jis yra skirtas tam, kad po avarinės būklės balkonais apsaugoti gyventojus ir praeivius - jei nukris tinko gabalas, kad nesužalotų žmonių apačioje“, - teigė jis.

J. Sakovskis teigė, kad nors balkonas priklauso buto savininkui, balkono nešanti konstrukcija yra bendra namo savininkų nuosavybė. Todėl tvarkant balkono konstrukciją kaštus pasidalina visi namo gyventojai.

„Negalima pasakyti, kiek vidutiniškai kainuoja balkoną sutvarkyti: vieną reikia tik pertinkuoti iš naujo, kitą – gal net nupjauti ir naują tvirtinti, nes gali būti pažeista vidinė armatūra“, - tikino pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)