Buvusioje skerdykloje turėtų atsirasti 25 metrų baseinas su trimis plaukimo takais, pirčių kompleksas, treniruoklių, aerobikos salės, soliariumas, masažo kabinetai.

Įvažiuoti į sporto centrą bus galima nauja dviejų juostų gatvele, kuri bus nutiesta tarp I vandenvietės teritorijos ir buvusio skerdyklos pastato.

„Pats skerdyklos pastatas – paveldo objektas, todėl jis bus išsaugotas, o aplink esantys menkaverčiai pastatai – nugriauti.

Tikimasi, kad naująjį centrą pavyks pastatyti per dvejus metus.

O buvęs kino teatras „Aurora“ ir toliau stūksos apleistas ir neprižiūrimas.

Antradienį savivaldybės Teritorijų planavimo komitetas nepritarė bendrovės „Kamineros grupė“ pasiūlymui „Aurorą“ nugriauti ir jos vietoje pastatyti 18 aukštų viešbutį.

Investuotojams buvo priekaištauta, kad sklype Nemuno gatvėse 51 negalima statyti aukštybinių pastatų, be to šalia yra neveikiantys valymo įrengimai, kurie ateityje gali būti eksploatuojami. Komitete buvo pareikšta, kad 1955 metų statybos „Auroros“ pastatas gali būti saugomas kaip paveldo objektas.

Daugiausiai priekaištų sulaukta dėl to, kad ketinta prie 40 arų „Auroros“ sklypo prijungti dar 20 arų valdiškos žemės. Teritorija priklauso uosto rezervui.