SSVA veiks ir kaip sektoriaus pažangą palaikančių iniciatyvų ir priemonių centras, padės įgyvendinti projektus, kuriuos dėl jų masto ar specifikos sudėtinga realizuoti neįsitraukus valstybei.

SSVA, be minėtosios atestavimo veiklos, pagal poreikį rengs ir teiks įrodymais grįstą informaciją ir rekomendacijas priimant ir įgyvendinant visuomenei aktualius sprendimus statybos srityje. Be to, ji turėtų tvarkyti ir plėtoti statybos sektoriui skaitmeninti skirtą nacionalinę infrastruktūrą, kurią kartu su partneriais kuria Aplinkos ministerija.

SSVA vadovas A. Vaičiulis nuo 1992 m. vadovavo verslo įmonėms, o nuo 2009 m. buvo Nacionalinės pasyvaus namo asociacijos direktorius. Jis aktyviai dalyvavo statybos bei atsinaujinančios energetikos sektorių veikloje, rinkos dalyviams skleidė žinias apie pastatų energinį efektyvumą, tvarumą, žalios, atsinaujinančios energijos gamybą, inicijavo demonstracinius projektus.

A. Vaičiulis yra įgijęs diplomuoto statybos inžinieriaus kvalifikaciją bei vadybos ir verslo administravimo magistro laipsnį ISM universitete. Jis yra įvairių komisijų ir darbo grupių narys, aktyviai dalyvauja esamų bei modernizuojamų pastatų kokybės bei energinio efektyvumo kėlimo procesuose.

Aplinkos ministerija primena, kad SSVA šias funkcijas perima Seimui 2021 m. birželio mėnesį priėmus Statybos įstatymo ir Teritorijų planavimo įstatymo pakeitimus. SPSC reformuojamas įgyvendinant Vyriausybės patvirtintą valstybės įmonių pertvarkos planą, parengtą pagal Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos rekomendacijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją