Vyriausybė trečiadienį pritarė Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo pakeitimams. Numatoma, kad valstybės nekilnojamojo turto (NT) valdymas bus paremtas nuomos, o ne panaudos ir paslaugų santykiais.

Tačiau numatytos kai kurios išimtys – panaudos gavėjai galės būti labdaros ir paramos fondai, mokyklos, asociacijos, skatinančios sporto, meno kūrėjų ir kultūros darbuotojų veiklą, tai pat socialinės srities organizacijos.

Finansų ministerija iš pradžių siūlė gerokai sumažinti NT panaudos gavėjų ratą, paliekant tokią galimybę tik socialinės srities asociacijoms. Vėliau po diskusijų Vyriausybėje ji sutiko jį išplėsti.

Ministerija skaičiuoja, kad valstybės NT valdymo išlaidos iki 2020 metų, kai turto valdymas bus maksimaliai centralizuotas, sumažės ne mažiau kaip 10 procentų.

Pernai parengtos valstybės valdomo NT ataskaitos duomenimis, valstybė turi daugiau nei 28 tūkst. NT objektų, kurių bendras plotas siekia 10,45 mln. kv. metrų. Jo likutinė vertė siekia daugiau nei 3 mlrd. eurų, o išlaikymas kasmet kainuoja apie 180 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)