Kai nurodo institucija, jos pareigūnai, tirdami įmonių, dalyvaujančių viešuosiuose pirkimuose statybiniams įrengimo darbams pirkti, veiksmus, atliko patikrinimą vienos iš įtariamų įmonių – „LitCon“ – patalpose.

Patikrinimo metu Konkurencijos tarybos pareigūnams nebuvo leista paimti dokumento, galinčio turėti įrodomosios reikšmės tyrimui. Reikalautą dokumentą, nepaisant įspėjimo apie įstatymuose numatytą atsakomybę, „LitCon” darbuotojas išnešė iš tikrinamų patalpų ir tik po tam tikro laiko pateikė jį Konkurencijos tarybos pareigūnams.

Kaip dėsto taryba, „tokie įmonės darbuotojo veiksmai sukėlė riziką dėl galimo dokumento sugadinimo ar pakeitimo, dėl ko galėjo būti prarasta jo įrodomoji vertė.”

Įstatyme numatyta, kad įmonėms už kliudymą atlikti tyrimo veiksmus numatyta bauda iki vieno procento bendrųjų metinių tikrinamos įmonės pajamų. Bauda gali būti skiriama nepriklausomai nuo to, ar yra nustatomas pažeidimas, kurį įtarus Konkurencijos taryba atlieka patikrinimus įtariamų įmonių patalpose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)