Ieškoma keturių architektų, keturių kūrybininkų, trijų nekilnojamojo turto vystymo strategų, dviejų verslo strategų, dviejų sociologų, antropologų ar filosofų bei trijų architektūros studentų.

Ekspertų komanda, anot Turto banko, ieškos geriausios komplekso transformacijos idėjos, atsižvelgdama į įvairių suinteresuotų grupių lūkesčius ir poreikius, išsakytas idėjas, esamos būklės analizės rezultatus, gerąją užsienio bei vietos patirtį.

Kūrybinė komanda turės parengti Lukiškių komplekso pritaikymo visuomenei koncepciją – išanalizuoti ir pateikti mažiausiai tris galimus buvusio kalėjimo panaudojimo scenarijus bei identifikuoti geriausią iš jų.

Atrinktiems ekspertams numatomas honoraras iki 2 tūkst. eurų.

Kandidatai teikti paraiškas gali iki vasario 3 dienos.

Praėjusių metų liepos pabaigoje Vyriausybė pavedė Turto bankui iki 2020 metų kovo išsiaiškinti, kam pritaikyti apie 2 ha ploto uždaryto Lukiškių kalėjimo teritoriją sostinės centre.

Iš Lukiškių kalėjimo paskutiniai suimtieji ir nuteistieji išvežti birželio pabaigoje.

Liepos pradžioje susitikę politikai, verslininkai ir visuomenininkai svarstė, kad atlaisvintose patalpose galėtų atsirasti startuolių centras, kultūrinė erdvė, viešbutis ar koks nors turistinis objektas.

Pastatų kompleksas yra įsikūręs netoli valstybės institucijų, tokių kaip Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, Finansų ir Užsienio reikalų ministerijos, Seimas.

Politikai yra svarstę variantus patalpas atiduoti Vilniaus miesto savivaldybei ar Turto bankui, kad šis galėtų jas parduoti ar nuomoti privačiam verslui.

Galimybes veikti šioje teritorijoje gali sunkinti tai, kad pastatų kompleksas yra įtrauktas į kultūros vertybių registrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)