Panevėžio rajono valdžia išleido daugiau kaip 100 tūkst. litų dvaro apsaugai. Tai nepadėjo. Kadaise prabangi vila vaizdingoje vietoje ant Dubulių tvekinio kranto buvo visiškai nusiaubta. Išnešta viskas, ką įmanoma pakelti, o tai, kas liko, sudaužyta.

Už itin žiauriais nusikaltimais pagarsėjusių „Tulpinių“ dvarą prašyta 93 tūkst. litų. Keli aukcionai neįvyko. Tačiau kainą nuleidus iki 55 tūkst. litų, dėl vasarnamio varžėsi du pirkėjai. Aukciono laimėtojas sumokėjo 58 tūkst. litų.

Valstybinė mokesčių inspekcija neatskleidžia, kas yra naujasis dvaro savininkas, kad jį apsaugotų nuo galimų nemalonumų.

Kaip rašė DELFI, viena žiauriausių nusikalstamų grupuočių vadinami „tulpiniai” savo vasarvietei pasirinko bene gražiausią vietą netoli Panevėžio.

Kol vyko teismai, dvaras, kuriame, kaip pasakoja vietiniai, vykdytos žiaurios egzekucijos ir kankinimai, buvo saugomas.

„Tulpinių” vilos apsaugai Panevėžio rajono savivaldybė išleido beveik šimtą tūkstančių litų, tačiau nei sargas, nei aklinos gelžbetoninės tvoros sienos ir metaliniai vartai jos neapsaugojo.

Prieš kelerius metus Generalinės prokuratūros prokuroras Artūras Urbelis buvo prašęs „tulpiniams” priklausiusią žemės valdą su statiniais parduoti ir gautas lėšas naudoti gaujos byloje pateiktiems civiliniams ieškiniams atlyginti.

Pasak teisėsaugininkų, buvusi Ėriškių kolūkio pirtis buvo įsigyta už iki gyvos galvos kalėti nuteistų tulpinių vadeivų Algimanto Vertelkos ir Virginijaus Baltušio pinigus.

Prokurorų įtarimu, čia galėjo būti padaryti kai kurie „tulpinių“ nusikaltimai, naikinami ir slepiami nusikaltimų įrodymai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)