Vilniaus apygardos teismas iš dalies patenkino „KG Constructions“ ieškinį. Pastaroji teigė, jog atliko sutartyje numatytus fasado ir stogo projektavimo bei įrengimo darbus, tačiau su užsakovu kilus ginčui dėl kai kurių darbų kokybės ir terminų, „Upės projektai“ liko skolingi rangovei beveik 202 tūkst. eurų.

„KG Constructions“ taip pat prašė atmesti „Upės projektų“ sprendimą priešpriešiniu reikalavimu užskaityti 153 tūkst. eurų netesybas.

„Upės projektai“ teismui aiškino, kad „KG Constructions“ kai kurių darbų esą neatliko iki šiol, todėl apskaičiuotos ir į galutinį atsiskaitymą įskaičiuotos netesybos yra visiškai pagrįstos.

Teismas padarė išvadą, kad netesybų suma – 153 tūkst. eurų yra neprotingai didelė ir jas sumažino iki 50 tūkst. eurų. Jis taip pat konstatavo, kad „Upės projektų“ jau atliktas 102 tūkst. eurų įskaitymas yra iš dalies neteisėtas, todėl dalis įskaitymo – 52 tūkst. eurų – yra negaliojanti, todėl „Upės projektai“ turi grąžinti juos „KG Constructions“.

Šis sprendimas gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

„Upės projektus“ per bendrovę „Urban Inventors“ valdo koncernas SBA.

Beveik 9 tūkst. kv. metrų ploto biurų pastatas „Green Hall 2“ sostinės Upės gatvėje baigtas statyti 2017 metais. Į jį investuota daugiau nei 18 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)