Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 18 dieną atmetė ir savivaldybės, ir bendrovės skundus bei paliko galioti pernai gruodį Klaipėdos apygardos teismo priimtą sprendimą – teismas iš dalies patenkino statybininkų ieškinį ir priteisė savivaldybei sumokėti 293 tūkst. eurų skolą.

„Ieškovė („Active Construction Management“ – BNS) ardymo darbus atliko visa apimtimi, taigi atsakovės (Neringos savivaldybės – BNS) nurodomas faktinių išvežtų statybinių atliekų kiekis ginčo teisiniam santykiui neturi įtakos, nes ieškovė, tinkamai atlikusi darbus, įgijo teisę reikalauti už šiuos darbus sumokėti“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

2018 metų balandį bendrovė su Neringos savivaldybe pasirašė daugiau nei 7 mln. eurų vertės „Agilos“ rekonstrukcijos sutartį. Per metus ji nugriovė pastatą, tačiau už šiuos darbus gavo tik dalį pinigų – 167 tūkst. eurų iš 462 tūkst. eurų.

Savivaldybė teigė, jog įmonė padidino ardymo darbų įkainius, be to, faktiškai išvežė perpus mažiau statybinio laužo negu deklaravo, todėl ne tik atsisakė padengti skolą, bet 2019 metų liepą apskritai nutraukė su rangove sutartį, nes pastaroji esą nerodo noro tęsti rekonstrukcijos.

Bankroto byla „Active construction management“ iškelta 2019 metų spalį.

Klaipėdos apygardos teismas pernai gruodį pripažino, jog įmonė iš dalies buvo teisi – savivaldybė turėjo teisę nutraukti sutartį, tačiau privalo su ja atsiskaityti už jau atliktus griovimo darbus.

Teismas tuomet taip pat atmetė įmonės reikalavimą, kad sutartį nutraukusi savivaldybė už negautą pelną turi jai sumokėti beveik milijono eurų kompensaciją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)