Vilniaus apygardos teismas penktadienį nutarė, jog sprendimai atmesti ūkio „City Service“ ir „Realco statyba“ paraišką yra teisėti, pranešė departamentas.

„Teismo vertinimu, Kalėjimų departamentas pagrįstai nustatė, kad ieškovų kartu su paraiška pateikti kvalifikaciniai duomenys neįrodo, jog ieškovai turi įdiegtą kokybės valdymo sistemą statybos darbams. Perkančiosios organizacijos prašymu „City Service“ ir „Realco statyba“ pateiktų duomenų apie savo kvalifikaciją nepatikslino“, - teigiama departamento pranešime.

Teismo nutartyje nurodoma, kad „City Service“ teigimu, departamentas nebendradarbiavo bei pažeidė skaidrumo ir nediskriminavimo principus, neteikė reikalingos informacijos. Tačiau Vilniaus apygardos teismas nurodė, jog departamentas informaciją įmonėms teikė.

„Byloje nustatyta, kad atsakovas (Kalėjimų departamentas - BNS) keturis kartus kreipėsi į ieškovus („City Service“ ir „Realco statyba“ - BNS) su prašymu papildyti ir paaiškinti jų kvalifikacinius duomenis, nurodė keliamus reikalavimus. (...) Taigi, iš byloje pateiktų perkančiosios organizacijos Viešojo pirkimo komisijos raštų, protokolų matyti, kad ieškovams pateikta informacija buvo glausta, tačiau vis dėlto objektyviai užtikrinanti minimalios informacijos tiekėjui pateikimą“, - rašoma nutartyje.

Pasak teismo, įmonės taip pat neįrodė, kad jų kvalifikacija tinkama Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkursui.

Vilniaus apygardos teismas rugsėjo pradžioje atmetė kitą įmonių ieškinį - tuomet jos teigė, kad atnaujindamas konkursą, Kalėjimų departamentas pažeidė pirkimo procedūras.

Rugpjūčio pabaigoje Lietuvos apeliacinis teismas „City Service“ ir „Realco“ prašymu nesustabdė Lukiškių iškeldinimo konkurso.

Liepos pabaigoje departamentas neskelbiamų derybų būdu į konkursą pakvietė bendrovių „Hanner“, „Dailista“ ir „Corpus A“ konsorciumą bei įmonės „MG Valda“ antrinę bendrovę „Pilies projektai“.

Šiame procese bandė dalyvauti ir „City Service“ ir „ Realco statyba“, tačiau antradienį departamentas grąžino bendrovėms neatplėštus vokus su pasiūlymais. Kaip aiškino Kalėjimų departamento vadovas Artūras Norkevičius, Viešųjų pirkimų tarnyba leido pradėti neskelbiamas derybas su „Hanner“ ir „Pilies projektais“, o ne su „City Service“.

Pastaroji anksčiau turėjo patikslinti duomenis apie kvalifikaciją, tačiau to nepadarė, todėl jos pasiūlymas buvo atmestas.

Pirmasis konkursas buvo nutrauktas gegužės pabaigoje dėl, kaip oficialiai nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje, per didelių siūlomų kainų. „Hanner“ konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, „Pilies projektai“ - už 289,4 mln. litų, o „City Service“ konsorciumas - už 233,17 mln. litų.

Anksčiau projektui buvo numatyta 103 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)