Vilniaus miesto taryba trečiadienį nutarė šią idėją apsvarstyti komitetuose, pranešė savivaldybė. Pasak jos, konkursą laimėjusiam koncesininkui būtų perduotas pastato valdymas ir naudojimas nuomos teisėmis, jis turėtų pasirūpinti plaukimo paslaugomis, organizuoti mokymus ir neformalųjį švietimą, sporto renginius, sporto salės nuoma, kavine ir SPA veikla.

Koncesoininkas taip pat prižiūrėtų sveikatinimo centrą: teiktų komunalines paslaugas, valytų centrą ir teritoriją, tvarkytų atliekas, rūpintųsi automobilių aikštele.

Lazdynų baseino koncesininko konkursas jau buvo paskelbtas 2019 metų balandį, tačiau bankrutavus pagrindinei statybos rangovei „Irdaivai“ (dabar - „Active Construction Management“) ir dėl to sustojus darbams, 2020 metų spalį savivaldybė nusprendė jį nutraukti.

Šiuo metu Lazdynų baseino statybas tęsia naujas rangovas – konkursą laimėjęs Panevėžio statybos trestas. Jam aliko atlikti apie 60 proc. darbų, juos baigti planuojama 2022 metų pradžioje.

Sporto centras su 50 ir 25 metrų plaukimo takeliais vietoje nugriauto sovietmečiu iškilusio baseino pradėtas statyti 2017-aisiais, jį pradžioje planuota baigti 2018-ųjų antrąją pusę, bet dėl įvairių techninių ir teisinių priežasčių terminai buvo ne kartą atidedami.

Nurodoma, jog sporto centre aštuonių takelių 50 metrų baseinas bus skirtas plaukimui, o 25 metrų – ir šuoliams į vandenį. Planuojama, kad centre veiks ir treniruočių salės, pirčių zonos. Šalia plaukimo baseinų bus įrengta 1200 sėdimų vietų žiūrovams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)