Kaip informavo STT, tuo pat metu tyrime bendradarbiaujantys Latvijos korupcijos prevencijos ir kovos su korupcija biuro (KNAB) pareigūnai atliko kratą Latvijos akcinės bendrovės valdybos pirmininkės S. A. gyvenamosiose patalpose ir darbo vietoje.

Ši bendrovė, kaip ir įmonė Lietuvoje, taip pat atlieka statybos ir rekonstrukcijos darbus.

Pareigūnai įtaria, kad šios įmonės iš anksto galėjo susitarti dėl dalyvavimo viešuosiuose pirkimuose sąlygų, o veikdamos grupėje, valdomų įmonių naudai, įgijo didelės vertės turtinę teisę – pasirašė daugiau nei trim milijonais eurų brangesnę rangos sutartį.

„Tokia neteisėta veikla įmonės galėjo padaryti materialinę žalą Lietuvos valstybei, kadangi galėjo buvo pažeistos Lietuvos Respublikos Konstitucijos 46 straipsnyje išdėstytos nuostatos dėl sąžiningos konkurencijos ir iškreipiami Viešųjų pirkimų įstatyme apibrėžti principai“, - nurodo STT.

Įtarimai kol kas niekam nepateikti. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)