Su prašymu skirti 15 mln. Lt ant Šeškinės kalno statomo stadiono konservavimui į Vyriausybę kreipėsi Vilniaus miesto savivaldybė. Šis klausimas pirmadienį aptartas išvažiuojamame Vyriausybės pasitarime savivaldybėje.

„Mes norėtume matyti realų vaizdą – skirtingai nuo ankstesnės savivaldybės tarybos ir ankstesnės Vyriausybės, norėtume matyti realų vaizdą, kaip tą stadioną būtų įmanoma iš viso pastatyti“, - po pasitarimo žurnalistams sakė A. Kubilius.

Pasak A. Kubiliaus, projekto realizacijai reikalinga galimybių studija, po kurios gali paaiškėti, kad, pavyzdžiui, pigiau stadiono griaučius išardyti ir statyti visiškai kitoje vietoje.

Kiek kainuos stadiono galimybių studija, dar neaišku. Vilniaus meras Vilius Navickas įsitikinęs, kad tam prireiks mažiau nei neoficialiai įvardijamo 1 mln. Lt. Savivaldybė stadiono projektą norėtų įgyvendinti kartu su Vyriausybe. Į pagalbą ketinama pasikviesti ir privatų sektorių.

A.Kubilius sutiko, kad projekto įgyvendinimui reikalingos bendros Vyriausybės ir savivaldybės pastangos. „Apie konkrečias sumas nekalbėta“, - klausiamas, ar realu biudžete rasti lėšų stadionui, sakė premjeras.

DELFI primena, kad nacionalinis stadionas sostinės Šeškinės kalvose pradėtas statyti 1987 m.. Projektas buvo atgaivintas po 20 metų. Numatyta, kad Nacionalinis stadionas bus universalios paskirties, su dengtomis tribūnomis ir 25 tūkst. sėdimų vietų. 2008 m. stadiono statybos buvo darbai sustabdyti.

Lapkritį Nacionalinio stadiono Vilniuje statybų sutartį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pripažino niekine ir negaliojančia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją