Mėnesiniam pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 2,9 procento sumažėjęs darbo užmokestis bei 0,7 procento padidėjusios statybinių medžiagų ir gaminių kainos. Iš statybinių medžiagų ir gaminių per mėnesį labiausiai pabrango vamzdžiai – 2,3 procento, izoliacinės medžiagos – 1,1, įvairių rūšių betonas ir mišiniai – 0,5 procento, o atpigo langai ir durys – 0,3 procento.

Per mėnesį daugiausia atpigo gyvenamųjų pastatų statyba – 0,9 procento, ir pastatų remontas – 1,1 procento.

Per metus statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 2,7 procento. Tai lėmė 3,6 procento padidėjusios statybinių medžiagų ir gaminių kainos bei 1,5 procento – darbo užmokestis. Iš statybinių medžiagų ir gaminių per metus labiausiai pabrango įvairių rūšių betonas ir mišiniai – 5,3 procento, izoliacinės medžiagos – 5,2, betono ir gelžbetonio gaminiai – 4,9, bendrosios statybinės medžiagos – 4,7, vamzdžiai – 4,2 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)