Anot FNTT, atskleista, kad 64-erių metų statybų bendrovės vadovas, žinodamas apie bendrovės nemokumą, gresiant bankrotui, su vilniečiu sudarė sutartį ir įsipareigojo iš jo nupirkti 1,5 ha žemės sklypą, esantį Vilniuje, Pupinės kaime. Už sklypą sunkumų turinti Panevėžio statybų bendrovė per devynis mėnesius įsipareigojo sumokėti 1 milijoną litų. FNTT Panevėžio apygardos valdybos tyrėjai išaiškino, kad bendrovės vadovas S. L., remdamasis šia pirkimo sutartimi, vilniečiui už sklypą iš bendrovės kasos sumokėjo 850 tūkstančių litų.

Statybos bendrovės direktoriaus iššvaistyti 850 tūkstančių litų sumažino bendrovės turėtas pinigines lėšas, kuriomis buvo galima padegti bent dalį skolos kreditoriams.

Už įvykdytą nusikalstamą veiką 64-erių metų panevėžiečiui S. L. gresia maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki trejų metų.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)