Vienas iš pagrindinių projekto investuotojų ir nuomininkų yra bendrovė „Tesonet“.

„Nekantraujame kartu su komanda persikelti į naują vietą Vilniuje, kur planuojame įkurdinti daugiau kaip 1500 savo kolegų. Tuo pačiu mąstome apie plėtrą ir dar daugiau naujų darbo vietų. Miestelyje labai laukiame ir kitų technologijų įmonių“, – teigia „Tesonet“ akseleratoriaus bendraįkūrėjas Tomas Okmanas.

Statybų pradžia leidžia aktyviai ieškoti ir kitų nuomininkų. „Cyber City“ idėjos tikslas – sukurti augančių įmonių miestelį, burti ir jungti Lietuvos technologijų bendruomenę.

„Mums nepaprastai įdomu prisidėti ir prie tokios istorinės transformacijos. Neabejojame, kad šis modernus projektas džiugins ne tik būsimo inovacijų miestelio darbuotojus, bet ir pietinio Naujamiesčio gyventojų bendruomenę“, – sako „Veikmės statybos“ vadovas Mantas Bagdonavičius.

Planuojama statybų pabaiga – 2022 metų viduryje

Statybų leidimas „Cyber City“ projektui gautas spalį, o statybų darbai bus pradedami netrukus. Numatyta statybų pabaiga – antras 2022 metų ketvirtis.

Beveik 2 ha ploto teritorijoje Naujamiestyje ketinama išplėtoti apie 35 tūkst. kv. m biurų, bendradarbystės (angl. co-working) bei komercinių erdvių, taip pat suprojektuotos inovatyvios rekreacinės erdvės, skirtos daugiausia technologijų įmonėms bei startuoliams.

Projektą sudarys 4 skirtingo tipo pastatai, siekiama ir planuojama išsaugoti dabartinėje teritorijoje stovintį buvusio fabriko kaminą.

„Šis projektas – viena didžiausių konversijų Vilniuje. Kartu su kitais biurų pastatais, „Cyber City“ pavers Naujamiesčio rajoną moderniausiu skaitmeninių technologijų centru Lietuvoje”, – teigė projekto autoriai Antanas Dagelis ir Jovilė Porvaneckaitė iš „Cloud“ architektų studijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)