Galimybę atgaivinti Vingio parko estradą įžvelgė UAB „Tavo sporto akademija“ direktorius Ignas Bakėjus. Vingio parko estrados antras aukštas įmonei išnuomotas 3,5 m.

„Tai bus netipinė sporto salė, o sporto salė, kur bus ir bėgimo takelis, ir žiedai, virvės, bokso bei kitos įrangos. Taip pat bus daug erdvės grupinėms treniruotėms“, – pasakojo „Get Fit“ sporto akademijos įkūrėjas. Ateityje planuojama rinkti komandas ir šokių treniruotėms.

Kiek I. Bakėjaus projektas pareikalavo investicijų, verslininkas neatskleidžia, tačiau pripažįsta, kad investicijų reikėjo didelių. Patalpose nebuvo šildymo, vėdinimo sistemų, dušų. Šios investicijos leis sporto salei veikti visus metus. Rudenį žadama įrengti dar ir pirtį.

I. Bakėjaus teigimu, kai jis prieš pusantrų metų pradėjo organizuoti sporto treniruotes, iškart suprato, kad plečiant veiklą finansai nebus pagrindinis klausimas: „Klausimas buvo ką ir kur investuoti. Kilo mintis investuoti Vingio parko estradoje ir padaryti ten sporto salę. Man Vingio parkas atrodo kaip sporto meka“.

Verslininkas pasakojo, kad organizuoti treniruotes pradėjo vienas. Nors pirmoje treniruotėje dalyvavo vos 4 žmonės, sporto aistruolių skaičius pradėjo itin greitai augti. Taip prie I. Bakėjaus prisijungė daugiau trenerių, o šiuo metu „Get Fit“ jau turi apie 7 tūkst. klientų bei 8 trenerius.

„Pradėjau vesti treniruotes iš pradžių draugams, jų atsirado vis daugiau ir daugiau. Kai pamačiau, kad ateina ne vien draugai, o ir daugiau žmonių, supratau, kad čia jau ne tik treniruotės draugams“, – pasakojo I. Bakėjus.

Vingio parką prižiūrinčios VšĮ „Vilniaus miesto parkai“ direktorius Laisvūnas Budėnas teigė, kad konkursas nuomoti Vingio parko estrados patalpas buvo paskelbtas dar prieš naujus metus. Dalis patalpų buvo išnuomota – pirmame aukšte įsikūrė kavinė, šalia yra įsikūrusi sulčių kavinė, taip pat dalį patalpų išsinuomavo dviračius ir riedučius parko lankytojams nuomojantys verslininkai.

„Manau, kad per pastaruosius metus verslininkų Vingio parke labai padaugėjo. Tikriausiai dėl to, kad jau keli metai intensyviai tvarkome parką, – kalbėjo L. Budėnas. – Anksčiau čia buvo viena kavinė, dabar jau gal trys yra“.

Kaip vieną didžiausių problemų Vingio parke, „Vilniaus miesto parkų“ direktorius įvardijo tualetus.

„Mes jau du kartus skelbėme konkursus, kad atsirastų nuomininkai, kas galėtų eksploatuoti tualetus Vingio parko estradoje. Tualetų yra daug, jie įrengti civilizuotai. Anksčiau jie buvo išnuomoti kebabinei, bet juos ji atidarydavo tik savo darbo laiku, dėl to sutartis su jais buvo nepratęsta“, – sakė pašnekovas.

L. Budėnas teigė, kad jei nepavyks rasti verslininkų, kurie užsiimtų tualetų priežiūra, šią funkciją teks prisiimti patiems „Vilniaus miesto parkams“.

Pašnekovas teigė, kad verslininkai pastoviai kreipiasi su klausimais, ar yra galimybė išsinuomoti patalpas Vingio parko estradoje, tačiau didžioji dalis patalpų jau išnuomotos.

„Kitos patalpos yra bendro naudojimo, kurių reikia mums patiems. Praktiškai daugiau galimybių nėra“, – pridėjo jis.

Vis dėlto L. Budėnas užsiminė, kad laisvas yra stiklinis priestatas: „Turime vieną aukštą sau tarnybinėms patalpoms ir dar yra du aukštai laisvi, bet niekas jų nuomoti nenori, nes žiemą ten yra labai šalta, o šildymo ten tiesiog nėra, reikia remontuoti, o niekas tokių investicijų prisiimti nenori“.

L. Budėnas prasitarė, kad šiomis patalpomis domėjosi ir kelios įmonės, kurios domėjosi galimybe Vingio parko estradoje įrengti biurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)