Informacinėje lentoje apie statybas nurodoma, kad šioje vietoje statomas maitinimo paskirties pastatas. Projekto užsakovas – UAB „Liumeksis“.

Bendrovės šių metų sausį pateiktame prašyme atlikti archeologinius tyrimus nurodoma, kad šioje vietoje planuojamas kavinės-baro pastatas.

Sovietmečiu šioje vietoje būtent ir veikė miesto gyventojus sutraukiantis baras.

Prie projekto dirbęs architektas Augis Gučas teigė, kad sovietmečiu šioje sostinės senamiesčio dalyje stovėjo šašlykinė.

„Plane ji buvo tokia gana nemaža. Plane užėmė panašiai tiek, kiek dabar numatomas pastatas. Gal kiek mažiau. Buvo medinis, stalininės architektūros pastatas. Ten buvo tokia šašlykinė ir alus, vynas buvo geriamas. Kai buvome studentai, ten vaikščiodavome“, - kalbėjo pašnekovas.

Jau minėtame UAB „Liumeksis“ prašyme nurodoma, kad sklype užstatomas 383 kv. m. plotas.

Taip pat kartu pateiktuose dokumentuose rašoma, kad pernai gruodžio pradžioje nesulaukęs archeologinių tyrimo leidimo, užsakovas pradėjo vykdyti grunto kasimo darbus sklypo pietinėje dalyje: iki 1,5 m gylio iškastas 13x4 m dydžio plotas.

„Ši teritorija buvo ištirta dar 2003 m., todėl užsakovas manė, jog čia galima vykdyti darbus be archeologų dalyvavimo“, - rašoma užsakovo prašyme.

Tiesa, Kultūros paveldo departamentas gruodžio pabaigoje pradėtus darbus sustabdė, kol nebus gautas archeologinių tyrimų leidimas, o UAB „Liumeksis“ surašytas protokolas už kultūros paveldo apsaugos įstatymo pažeidimą.

Portalui DELFI susisiekti su UAB „Liumeksis“ atstovais nurodytų įmonės telefonu nepavyko. Registrų centro duomenimis, vienintelis „Liumeksis“ akcininkas kartu ir bendrovės vadovas Ričardas Armonavičius.

Statybos leidimas šiam pastatui statyti išduotas 2013 m. lapkričio pabaigoje. Numatomas pastato aukštis - 9,3 m arba du aukštai su rūsiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)