„Visi žinome, kad tai nebuvo lengvas projektas, bet šiandien jau galime švęsti. Puikią treniruočių bazę Vilniuje turės sportininkai, o dar svarbiau – galėsime visu tempu vykdyti visuotinio antrokų mokymo plaukti programą, netgi pasivejant tuos, kurių apmokymui anksčiau trūko baseinų. O šiaip – laukiami visi, ruoškimės maudymosi kostiumus. Ačiū visiems, kurių dėka šis puikus baseinas jau veikia“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vienu metu kompleksas talpins apie 700 lankytojų, o per metus iš viso galėtų būti parduota apie 4000 ilgalaikių narysčių. Skirtingais laikais baseine sportuos virš 300 atletų, plaukimo treniruotes nuo kovo lankys per 1000 vaikų, o rudenį prie jų prisijungs dar mažiausiai 1800 antrokų.

„(...) Rengiantis atidarymui kai kurie sportininkai netvardė emocijų, nes tokios sporto bazės Lietuvoje iki šiol nebuvo. Šiandien esame laimingi, kad galime jiems pasiūlyti tokią treniruočių bazę, kokios jie nusipelno. Tikiu, kad šis baseinas užaugins ne vieną vandens sporto čempionų kartą, o tai padaryti padės ir neįtikėtina trenerių komanda, tarp kurių – plaukikas Giedrius Titenis ir pirmasis jo mokytojas, buvęs Lietuvos plaukimo rinktinės treneris Žilvinas Ovsiukas“ – sakė sporto klausimus sostinėje kuruojantis Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Lazdynų baseinas taps nuolatine sporto baze plaukikams, šuolių į vandenį sportininkams, vandensvydžio komandoms, penkiakovininkams bei triatletams. Kompleksas pritaikytas ne tik treniruotėms, bet ir sporto renginiams – jame bus rengiamos nacionalinės ir tarptautinės vandens sporto šakų varžybos, kurias galės stebėti iki 1200 žiūrovų.

Delfi jau kiek anksčiau rašė, kad sostinės taryba pernai gruodį jau patvirtino komercinius paslaugų įkainius Lazdynų baseine. Vienkartinio apsilankymo baseine kaina bus nuo 9 eurų darbo dienomis (nuo 10:00 iki 16:00 val.) iki 15 eurų neribotomis valandomis ir savaitgaliais. Sumažinto abonemento kaina – 35 Eur – taip pat bus siūloma šeimai su vienu vaiku nuo 6 iki 18 metų amžiaus ir 40 Eur šeimai su dviem ar daugiau vaikų.

Moksleiviams, studentams, pedagogams, senjorams ir neįgaliesiems, pateikusiems pažymėjimus bus suteikiama 20 proc. nuolaida, o vaikai iki 6 metų amžiaus su suaugusiojo palyda bus įleidžiami nemokamai. Organizacijoms, įstaigoms, įmonėms ir žmonių grupėms nuo 5 asmenų bus taikoma 10 proc. nuolaida.

Lankytojams taip pat bus siūlomi įvairūs abonementai bei plaukimo programos. Mėnesinis narystės mokestis mokant kas mėnesį ir pasirašius metinę sutartį – 45 Eur (iš viso 540 Eur), o įsigyjant metinį abonementą ir mokant iš karto – 41 Eur (492 Eur). Įsigyjant abonementą 1 mėnesiui kaina sieks – 79 Eur, 3 mėnesiams – 49 Eur (147 Eur).

8 treniruočių paketas vaikams, norintiems išmokti plaukti su trenerio pagalba, kainuos 79 Eur, 4 plaukimo treniruotės – 44 Eur. Suaugusiesiems 8 plaukimo pamokų kaina sieks 89 Eur, o 4 pamokos kainuos 54 Eur.

Viso 25 m ilgio baseino nuoma kainuos 350 Eur/val., vieno takelio nuoma – 50 Eur/val. Atitinkamai 50 m baseine nuomos mokesčiai sieks 800 Eur/val., ir 90 Eur/val.

Pagrindinis baseino rangovas – AB „Panevėžio statybos trestas“.