Beveik 200 viešbučių valdančios „Nordic Choice Hotels“ viešbučio savininkai Vilniuje, Naujamiesčio mikrorajone, įkūrė „Comfort“ tipo viešbutis. „Čia svarbu draugai ir patirtis, o ne auksas, lėkštės ar kas kita“, - kalbėjo vyriausia viešbučio vadybininkė Rūta Pulkauninkaitė. Moteris pabrėžė, kad vienas iš viešbučio išskirtinumų – ir visame pastate matoma muzikinė tema: muzikinių grupių plakatai, „Rolling Stones” ar kitą roko muziką visame pastate nuolat transliuojanti viešbučio radijo stotis, pagal tam tikro muzikanto ar muzikinės grupės temą įrengti apartamentai.

Šiuo metu viešbutyje yra 200 kambarių, juose gali apsistoti 400 svečių. Pastate taip pat įrengtos keturios konferencijų salės, priimsiančios iki 140 žmonių banketų metu bei iki 261 svečių konferencijoms. Viešbučio svečiai jų viešnagės metu galės nemokamai galės naudotis sporto salės paslaugomis bei bevieliu internetu. Jame viešbučio svečiams taip pat bus nuolat tiekiama nemokama kava. R. Pulkauninkaitė sakė, kad viešbutyje svečiai lankosi jau apie mėnesį. „Viešbutį bandome jau mėnesį. Vis dėl to, kai atsidarai, lieka dar daug techninių detalių, kuria reikia išspręsti. Tai naujas pastatas, pastatytas nuo nulio“, - sakė ji.

Nakvynės kaina vienam žmogui šiame viešbutyje kainuos nuo 39 eurų (135 Lt). „Ji keičiasi pagal užimtumą. Tai priklausys ir nuo sezoniškumo. Kaina gali kilti ir labai aukštai“, - sakė R. Pulkauninkaitė. Viešbučio svečias, kurio tikimasi labiausiai – jaunas verslo žmogus. „Mes orientuoti į tuos žmones, į tuos verslininkus, kurie yra jaunatviški širdyje, „rock'n'roll“ žmonės, laisvi, turintys daug idėjų. Naujovių ieškantys žmonės ir yra mūsų klientai. Jie ieško kažko kito – jiems atsibodę viešbučiai su Vilniaus vaizdeliais kambariuose“, - kalbėjo R. Pulkauninkaitė.

Investicijos – nedidelės

Viešbučio statybą suplanavę ir į jį investavę „Selvaag Eastern Europe Development“ bei „Nordic Choice Hotels“ atstovai džiaugėsi, kad tam tereikėjo kiek mažiau nei 30 mln. litų. Lietuvoje viešbučio atidarymo proga apsilankę svečiai juokavo, jog palyginus su Skandinavijos šalimis, tai iš tiesų nedidelė suma.

„Investicijos siekia kiek mažiau nei 30 mln. litų. Bendros investicijos siekia apie 8 mln. eurų. Mums, kurie pratę prie Norvegijos lygio, tai – tiesiog puiku“, - sakė „Nordic Choice Hotels“ savininkas ir valdybos pirmininkas Petter A.Stordalen. Jam pritarė ir kolega. „Investuoti čia – visai kitaip, nei tai daryti Skandinavijoje. Jei čia atvyks svečiai iš Norvegijos ar Švedijos, norintys apžiūrėti miestą, tai gali būti puikus verslas“, - „Selvaag Eastern Europe Development“ valdybos pirmininkas Peras Bomannas Larsenas.

Į atidarymą atvykęs Vilniaus meras Artūras Zuokas sakė, kad dar vieno viešbučio įkūrimas sostinėje – geras ženklas. „Tai yra tikrai pozityvus ženklas, parodantis, kad Vilnius vėl traukia investicijas. Taip pat mes žinome dar dviejų viešbučių tinklų planus ateiti į Vilnių kitais metais. Tai rodo, kad jei ateina toks gana sudėtingas verslas – viešbučiai, verslininkai mato galimybes vėl investuoti“, - sakė jis.

DELFI primena, kad „Nordic Choice Hotels“ pagal „Choice Hotels International“ pagrindinę franšizės sutartį, šiuo metu valdo 170 viešbučių Skandinavijos ir Baltijos šalyse „Comfort“, „Quality“ ir „Clarion“ pavadinimais. Juose dirba 9250 darbuotojų. „Choice Hotels International“, kuriai priklauso daugiau nei 6 tūkst. viešbučių 35 šalyse. Projektą plėtojanti bendrovė “Eicore” nurodo, kad investicijos siekia 30 mln. Lt, penktadalis šios sumos – ES fondų pinigai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)